Externe

Zelenski propune lustrație pentru fosta guvernare de la Kiev

„De ce avem nevoie de deputați care, beneficiind de imunitate, legalizează îmbogățirea ilegală nu merg la muncă? De ce miniștrii povestesc că ucrainenii mănâncă foarte mult, își construiesc drumuri numai pe Facebook și nasc copii în America, distrugând sănătatea națiunii? ", a spus liderul ucrainean.

De asemenea, Zelenski și-a amintit de procurorii „care pot să-și lecuiască doar propriul ficat” și de ministrul economiei din vremurile lui Ianukovici „care numește cetățenii drept bastarzi". În concluzie, el a propus adoptarea unei legi care să extindă lista persoanelor supuse lustrației.

În opinia sa, din acea listă trebuie să facă parte toți funcționarii din perioada 23 februarie 2014 – 19 mai 2019, toți deputații și președintele parlamentului, membrii guvernului, procurorul general, șefii Serviciului de Securitate al Ucrainei, ai Comitetului Antimonopol și ai Fondului Proprietății de Stat, secretarul Consiliului Național pentru Securitate și Apărare, serviciile fiscale, precum și șefii instituțiilor de forță.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *