Externe

Zelenski: „Toată lumea vrea să ne împingă spre un oarecare rezultat, cu siguranță nedorit de noi, pentru că nu suntem întrebați”

Politicienii din Occident încearcă să forțeze Ucraina să încheie o pace cu Rusia, chiar dacă nu este în avantajul Kievului, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a dat asigurări că nu va ceda presiunilor, scrie publicația Pravda.

În prezent, Ucraina nu duce cu partenerii ei occidentali negocieri cu privire la un eventual ”acord de pace” cu Rusia, a declarat Volodimir Zelenski în cursul unei întâlniri cu presa, răspunzând la o întrebare adresată de corespondentul agenţiei de presă RBC-Ukraina.

„Astfel de negocieri sunt astăzi la un nivel zero. Desigur, toată lumea vrea să ne împingă spre un oarecare rezultat, cu siguranţă nedorit de noi, pentru că nu suntem întrebaţi. Dar dorit de o parte sau alta, care au probabil propriile interese, atât financiare, cât şi politice. Creşte oboseala şi oamenii îşi doresc un rezultat. Dar noi avem nevoie de un rezultat favorabil pentru noi”, a declarat, luni, liderul de la Kiev.

De asemenea, preşedintele ucrainean, care s-a exprimat într-o întâlnire cu presa la Kiev, a apreciat drept ”dificilă” situaţia de pe frontul din estul ţării. Oraşele gemene Severodoneţk şi Lisiceansk ”sunt în prezent oraşe moarte”, a menționat el.

„Ne ţinem tare, dar ei sunt mai mulţi şi mai puternici”, a conchis Zelenski, potrivit căruia comandamentul ucrainean ”va lua decizii în funcţie de situaţia” din teren.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, între 10.000 şi 15.000 de civili se mai află în Severodoneţk, bombardat în decurs de mai multe săptămâni de artileria rusă.

Sursa: Observatornews.ro


1 comentariu

  1. Asa este! cum spune domnul Presedinte. Pe de alta parte Europa vrea pace si dezvoltare. Totodata vrea sa si salveze ceva din Ucraina si poporul ucrainian, in caz contrar poporul ucrainian va fi distrus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.