ExterneMoldova

Zelenski: „Trupele ruse din Transnistria sunt permanent în așteptare pentru un ordin de marș. Să nu vă fie frică de ei”

Kievul acuză Moscova că încearcă să destabilizaze Transnistria, după mai multe explozii care au stârnit temeri că războiul va veni și peste Republica Moldova. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski crede că Rusia încearcă să atragă Transnistria în războiul său.

„Acesta este încă unul dintre pașii planificați de Federația Rusă. Serviciile lor speciale au lucrat acolo și nu este pur și simplu de dragul știrilor false. Este clar de ce: vrea să destabilizeze situația din regiune, să amenințe Moldova, arătându-i ce se va întâmpla dacă Moldova va continua să susțină Ucraina”, a declarat Zelenski.

„În ceea ce privește trupele ruse prezente permanent pe teritoriul regiunii ocupate temporar a Moldovei, Transnistria, de mulți ani, știm că sunt permanent în așteptare pentru un ordin de marș. Dar știm dimensiunea lor și forțele armate ucrainene sunt pregătite pentru a le face față. Să nu vă fie frică de ei”, a mai continuat liderul ucrainean.

Amintim că, marți, în regiunea separatistă Transnistria au avut loc trei explozii care, potrivit guvernului de la Chişinău, ascund provocări care au drept obiectiv destabilizarea situaţiei în această regiune şi atragerea ei în războiul din Ucraina, relatează Agerpres.

În schimb, liderul separatist Vadim Krasnoselski a acuzat Ucraina că este responsabilă de aceste atacuri.

Volodimir Zelenski a mai declarat că obiectivele Rusiei merg dincolo de actualul său război împotriva Ucrainei.

„Scopul final al conducerii Rusiei nu este doar de a cuceri teritoriul Ucrainei, ci de a dezmembra întregul centru şi est al Europei şi a da o lovitură globală democraţiei”, a declarat el.

O „lovitură globală împotriva democraţiei” este unul dintre obiectivele Moscovei, a insistat preşedintele ucrainean, care a adăugat că în „lumea liberă”, practic toată lumea a înţeles că invadarea Ucrainei este doar începutul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Cea mai înapoiată nație, de fapt o rasă de “suboameni” este nația rusă. Ăștia știu doar să se bată, să fure, să violeze și să mintă. Cam asta e “dezvoltarea” pe care o aduce ruskii mir, deci implicit și partidul socialist din RM.
    Rassia de după Urali a fost descrisă cel mai bine de expresia: “Africa cu zăpadă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *