ActualitateExterneUltima oră

Zelenski: Trupele ruse vor trece la operațiuni mai mari în estul Ucrainei. „Săptămânile următoare nu vor fi mai puțin tensionate”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski prezice că trupele ruse vor trece la operațiuni mai mari în estul Ucrainei, menționând că „săptămânile următoare nu vor fi mai puțin tensionate”. Totodată, liderul de la Kiev susține că Rusia a pierdut contactul cu realitatea, atunci când acuză Ucraina pentru acţiunile comise de trupele ruse, inclusiv crimele de la Bucea, gara din Kramatorsk şi „fiecare oraş distrus”

„Săptămâna curentă va fi la fel de importantă. Va fi la fel de intensă și chiar mai responsabilă.Trupele ruse vor trece la operațiuni și mai mari în estul Ucrainei. Vor folosi și mai multe rachete și bombe aeriene împotriva noastră. Dar ne pregătim pentru acțiunile lor. Vom răspunde”, a menționat Volodimir Zelenski.

Liderul ucrainean a subliniat că autoritățile vor fi și mai active în furnizarea de arme.

„Voi continua să fac apel la parlamentele și popoarele lumii. Vom primi la Kiev și în alte orașe ucrainene partenerii noștri, liderii altor state. Vom atrage și mai multe fonduri și resurse pentru a ajuta Ucraina. Desigur, vom cere sancțiuni mai puternice împotriva Rusiei”, – a declarat președintele ucrainean, scrie Hromadske.

Zelenski susține că naţiunea face tot ce poate pentru a câştiga războiul şi a acuzat conducerea rusă că „minte”.

„Când laşitatea creşte, când oamenii nu au curajul să-şi recunoască greşelile şi să-şi ceară scuze, să se conformeze realităţii şi să vadă că se transformă în monştri, totul se transformă în catastrofă”, susține liderul ucrainean.

Zelenski a spus că a văzut pregătirile Rusiei pentru bătălia din estul Ucrainei. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, forțele de ocupație ruse încearcă acum să finalizeze pregătirile pentru o operațiune ofensivă în estul Ucrainei.

Totodată, sunt în curs de desfășurare măsuri de regrupare, creștere a sistemului de management și logistică a trupelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *