ExterneInternațional

Zelenski: „Ucraina nu poate fi intimidată”. Apărarea aeriană, prioritară în coopearea în domeniul apărării cu SUA

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a asigurat luni, 10 octombrie, că Ucraina nu va fi intimidată de bombardamentele masive efectuate de Rusia, care au lovit infrastructuri energetice importante şi s-au soldat cu cel puţin 11 morţi, transmite AFP și Agerpres.

„Ucraina nu poate fi intimidată. Nu poate decât să fie cu atât mai unită. Ucraina nu poate fi oprită”, a declarat președintele Zelenski într-un clip video postat pe reţelele de socializare, promiţând lupte ”şi mai dureroase” pentru trupele ruseşti pe front.

De asemenea, luni, liderul de la Kiev a declarat că a vorbit cu preşedintele SUA, Joe Biden despre apărarea antiaeriană după aceste atacuri cu rachete.

„Am avut o conversaţie productivă cu preşedintele american Joe Biden”, a scris Volodimir Zelenksi. „Principalul subiect de discuţie a fost apărarea aeriană. În prezent, acesta este prioritatea numărul unu în cooperarea noastră în domeniul apărării”.

Joe Biden i-a promis preşedintelui ucrainean că ”va continua să furnizeze Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană” potrivit unui comunicat al Casei Albe.

În cadrul discuţiei telefonice, Joe Biden a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său pentru pierderile suferite în urma atacurilor Rusiei asupra Kievului şi a altor oraşe ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *