ExterneInternațional

Zelenski: „Ucraina nu poate fi intimidată”. Apărarea aeriană, prioritară în coopearea în domeniul apărării cu SUA

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a asigurat luni, 10 octombrie, că Ucraina nu va fi intimidată de bombardamentele masive efectuate de Rusia, care au lovit infrastructuri energetice importante şi s-au soldat cu cel puţin 11 morţi, transmite AFP și Agerpres.

„Ucraina nu poate fi intimidată. Nu poate decât să fie cu atât mai unită. Ucraina nu poate fi oprită”, a declarat președintele Zelenski într-un clip video postat pe reţelele de socializare, promiţând lupte ”şi mai dureroase” pentru trupele ruseşti pe front.

De asemenea, luni, liderul de la Kiev a declarat că a vorbit cu preşedintele SUA, Joe Biden despre apărarea antiaeriană după aceste atacuri cu rachete.

„Am avut o conversaţie productivă cu preşedintele american Joe Biden”, a scris Volodimir Zelenksi. „Principalul subiect de discuţie a fost apărarea aeriană. În prezent, acesta este prioritatea numărul unu în cooperarea noastră în domeniul apărării”.

Joe Biden i-a promis preşedintelui ucrainean că ”va continua să furnizeze Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană” potrivit unui comunicat al Casei Albe.

În cadrul discuţiei telefonice, Joe Biden a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său pentru pierderile suferite în urma atacurilor Rusiei asupra Kievului şi a altor oraşe ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *