Actualitate

Zelenski: Ucraina solicită aderarea la NATO în regim accelerat. Vom purta negocieri de pace cu viitorul președinte al Rusiei, nu cu Putin

Președintele Ucrainei a anunțat că Kievul este gata să negocieze o înțelegere cu Moscova, dar nu cu Vladimir Putin, ci doar cu viitorul președinte al Federației Ruse.

Ucraina depune o cerere de aderare la NATO într-un mod accelerat. Armata ucraineană a dovedit de mult timp că este demnă de a deveni parte a Alianței defensive și că îndeplinește toate standardele acesteia.

De facto, Ucraina cooperează deja cu NATO, rămâne doar să consolidăm această cooperare de jure – pentru protecția tuturor țărilor care sunt membre ale Alianței Nord-Atlantice, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o adresă urgentă, semnând cererea respectivă la 30 septembrie.

„De facto, am trecut deja în NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm unii pe alții și ne protejăm unii pe alții. Aceasta este Alianța. De facto”, a subliniat Zelenski.

De asemenea, șeful statului a menționat că singurul lucru care mai rămâne de făcut este să consolideze juridic cooperarea stabilită.

„Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure. În conformitate cu procedura care va răspunde importanței noastre pentru protecția întregii noastre comunități. Facem pasul nostru decisiv prin semnarea cererii de aderare accelerată a Ucrainei la NATO”, a subliniat Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Urmmatorul presedinte al Rusiei va trebui sa intoarca Ucrainei paminturile ocupate,Donetc,Lugansc,Crimeia… Saanctiunile vor dura pina la intoarcerea regiunilor ocupate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *