Război

Zelenski: Ucrainenii de pe pământul lor apără valorile pe care trăiește și marea majoritate a populației Europei

Aici, pe pământ ucrainean, ucrainenii apără exact acele valori pe care se bazează viața nu numai a poporului ucrainean, ci și a majorității absolute a națiunilor din Europa. Acest lucru a fost declarat de președintele ucrainean Volodimir Zelenskii în discursul său de seară adresat cetățenilor.

Comandantul suprem suprem a ținut o ședință obișnuită a Stavka. A existat un format extins și rapoarte detaliate.

„Zaluzhni, Sirski, Tarnavski, Moskalev, Naev. Situația de-a lungul liniilor principale. Estul – foarte greu. Este dureros. Dar facem tot posibilul să rezistăm. Sud – situația este destul de periculoasă în unele zone, dar soldații noștri au căi și mijloace de a răspunde invadatorului. Odessa și zona Mării Negre – noi controlăm situația. Nord – toți soldații noștri din această direcție pot vedea fiecare intenție a inamicului. Ne întărim acolo unde este necesar. A existat un raport al șefului GUR Budanov cu privire la intențiile actuale ale ocupantului. Există o decizie privind contracararea noastră”, a declarat Zelenski.

Problemele legate de producția și aprovizionarea cu muniții și arme au fost discutate separat și în detaliu la Stavka.

„Bineînțeles, nu pot da public detalii în acest sens. Dar este o muncă semnificativă. Mă bucur să aud la Stavka că, chiar și în astfel de condiții, avem capacitatea corespunzătoare”, a adăugat șeful statului.

Președintele primește rapoarte detaliate privind situația din Kherson. Acolo, ca urmare a unei alte lovituri rusești, o conductă principală, care asigura încălzirea pentru aproximativ 600 de locuințe – peste 40.000 de persoane – a fost avariată. Lucrările de reparații vor continua fără întrerupere până la restabilirea alimentării cu căldură.

„Și o vom restabili! Indiferent de ce fac acești teroriști ruși, vom restabili totul”, a asigurat Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *