Actualitate

Zi de vară, temperaturi de iarnă: Ger la munte. Termometrele indică -3 grade Celsius la Vârful Omu

Cel mai frig a fost la Petroşani şi Câmpulung Muscel, 6 grade Celsius, în timp ce la Sibiu au fost 7 grade, iar la Arad 8 grade, informează B1 Tv.

"Cea mai scăzută temperatura a fost la Vârful Omu. Au fost -3 grade. În zonele de câmpie şi podiş au fost temperaturi scăzute. Au fost 6 grade Petroşani şi Câmpulung Muscel, 7 grade la Sibiu, 8 grade la Arad şi 10 grade la Timişoara. Sunt cele mai coborâte temperaturi înregistrate într-o dată 22 iunie din 1961 şi până acum", a spus meteorologul ANM, Gabriela Băncilă.

Astfel, s-a înregistrat cea mai scăzută temperatura pentru dată de 22 iunie din ultimii 54 de ani.

"În dată de 24 şi 25 iunie se vor semnala din nou scăderi accentuate al valorilor termice în mare parte din ţară. Miercuri vor fi temperaturi scăzute în Câmpia de Vest şi Dealurile Vestice, peste zi nu vor fi mai mult de 17-18 grade.

Joi va fi o vreme răcoroasă în nord, centru, sud şi est, unde valorile termice vor fi de 15-16 grade în nordul Moldovei şi cel mult 25 de grade la Bucureşti", a mai spus Băncilă.

Meteorologii anunţă o vara caniculară şi secetoasă, mai ales în regiunile de sud şi sud-est ale ţării, potrivit prognozei extinse pentru următoarele trei luni.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *