Actualitate

Ziarul TIMPUL amenințat cu judecata? 5000 de lei pentru onoarea lui Vladimir Filat

Doamna avocat pretinde că acționează la indicaţia președintelui PLDM, domnului deputat, Vladimir Filat și ne cere să publicăm o dezminţire și să-i plătim domnului Vladimir Filat suma de 5000 lei.

Menționăm că cererea nu a fost semnată de domnul Vladimir Filat, iar doamna avocat Bancu nu a anexat o procură sau un alt act care ar confirma împuternicirile sale de a semna acţiuni în justiţie în numele domnului Vladimir Filat.

Despre ce este vorba?

La 4 martie 2015, ziarul Timpul a republicat un articol de pe blogul politicianului Veaceslav Ioniță „JAFUL DE LA BEM: O nouă schemă arată cum au fost furate mai multe milioane”. Ziarul TIMPUL a menționat explicit chiar la începutul articolului care este sursa acestei informații („BEM: ancheta merge, banii se fură”, scrie Veaceslav Ioniță pe blogul său).

După cum spuneam, la scrisoarea doamnei Bancu nu a fost anexată o procură, care ar confirma împuternicirile dânsei să-l reprezinte pe domnul Vladimir Filat. Din cauza neclarităţii cu împuternicirile, nu avem de unde să ştim dacă Vladimir Filat și-a estimat personal propria onoare la modesta sumă de 5000 lei, sau este estimarea acestor avocați. Menţionăm că după jaful de la Banca de Economii, 5000 de lei au ajuns să reprezinte aproximativ 200 Euro, ceea ce este inadmisibil de puțin pentru onoarea unui politician onest și incoruptibil cum este liderul PLDM, Vladimir Filat.

Un alt detaliu important: doamna Bancu, care pretinde că-l reprezintă pe domnul Vladimir Filat, ne cere să publicăm o dezminţire, fără să anexeze textul acesteia. Nu vrem s-o acuzăm pe doamna Bancu de lipsă de profesionalism, dar aceste detalii ne fac să credem că domnul Vladimir Filat nu a împuternicit-o să acționeze în numele său. La banii pe care îi are domnul Filat, poate să-și permită un avocat profesionist, care ar cunoaşte că atunci când scrii o cerere prealabilă, care nu este semnată nemijlocit de reclamant, trebuie să anexezi procura care iți dă dreptul să semnezi acțiunile în numele acestuia. De asemenea trebuie să anexezi şi textul dezmințirii, ca să înțelegem ce anume nu corespunde realității și ce trebuie eventual „dezminţit”.

Folosim acest prilej pentru a-i spune doamnei avocat Bancu următoarele: Domnul Vladimir Filat, este un proeuropean convins, o persoană de o integritate și onestitate proverbială, dumnealui nu poate să-și permită un atac la o instituție media independentă pentru faptul că a făcut public punctul de vedere al fostul său coleg de partid, ex-președinte al comisiei Buget din Parlament, dl Veaceslav Ioniță. Rețineți doamnă avocat, subiectul la care se referea domnul Ioniță este de interes public major, deoarece jaful din sistemul bancar, comis de persoane neidentificate, a sărăcit toți cetățenii Republicii Moldova. Dacă nu cunoaşteţi, doamnă avocat, pentru a acoperi acest jaf, din bugetul de stat au fost alocate peste 10 miliarde de lei.

Stimată doamnă Bancu, dacă nu cunoașteți, noi vă amintim că, recent, domnul Vladimir Filat a adresat un mesaj de felicitare reprezentanţilor mass-media cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, în care se spunea: „Cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, adresez sincere felicitări tuturor jurnaliştilor antrenaţi în nobila misiune de informare obiectivă a oamenilor, de promovare a schimbărilor democratice în societate, de modernizare a ţării. Vă doresc inspiraţie şi curaj, libertate şi forţă pentru a vă putea exercita cât mai profesionist meseria atât de importantă în timpurile noastre”.

Noi nu credem că o persoană cu asemenea calităţi morale şi politice ca domnul Vladimir Filat ar putea să-și permită să ceară 5000 de lei de la o instituție de presă care supraviețuiește la limită în condițiile dezastrului economic din țara noastră. Nu credem şi gata, de asta vrem să vedem împuternicirile dumneavoastră de a semna în numele președintelui PLDM, deputatului, cavalerului al Ordinului Republicii, Omul anului 2014, domnului Vladimir Filat.

În încheiere, câteva cuvinte despre cea de-a doua scrisoare. Împreună cu dl Vladimir Filat a cerut 5000 lei de la TIMPUL și SRL CARAVITA. Gurile rele susțin că domnul Vladimir Filat ar avea o anumită legătură cu această firmă, noi însă nu credem! Indubitabil că zvonurile despre faptul că Vladimir Filat ar avea ceva comun cu SRL CARAVITA sunt zvonuri lansate de răuvoitori, special pentru a deturna parcursul european al Republicii Moldova. Iar faptul că atât domnul Filat, cât și SRL CARAVITA sunt reprezentate de doamnă avocat Cristina Bancu nu-i nimic mai mult decât o nouă coincidență nevinovată.

Deoarece nu-i cunoaștem personal pe patronii SRL CARAVITA, urmărind informațiile din presă, avem și noi câteva întrebări: când și-a achitat SRL CARAVITA datoriile față de BEM, până la 25-26 noiembrie 2014 sau după această dată? Cine e, totuși, domnul Costică de la Iași, care a cumpărat clădirea fostei „Invest Privat Banc” de la BEM de pe strada Armenească 24, cu modesta sumă de 1,2 milioane lei și ce s-a întâmplat mai apoi cu această clădire?

Dacă până la urmă se va adeveri că doamna Cristina Bancu are împuterniciri de la liderul PLDM, Vladimir Filat, îl rugăm pe acesta să ne răspundă la o întrebare simplă: de ce dumnealui nu a acționat pe nimeni în judecată până la 25-26 noiembrie 2014?

Redacția TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *