Actualitate

Ziarul TIMPUL este iubit și este al nostru

Lidia Rotaru, s. Ciutulești, r-nul Florești
Am fost abonată până acum, de la bun început. În septembrie, nu o să primesc ziarul, pentru că nu am avut bani. O să mă abonez, când o să primesc pensia. Îmi place, în special rubrica îngrijită de domnul Iurie Colesnic În culisele istoriei. Citesc tot ce este în ziar și îl mai dau în mahala unora. Ar fi bine, dacă ați mai scrie despre medicină și anume despre tensiune, căci la mine când e prea mare, când e prea mică. Dacă-i prea mică, poți chiar să mori.

Doresc să fie sănătoși toți colaboratorii și să ne aducem întotdeauna aminte de domnul Tănase.

Pavel Corobcean, Florești, 77 de ani
Eu sunt abonat pentru tot anul. O fac întotdeauna cu o lună înainte de Anul Nou. Am ales ziarul TIMPUL, pentru că scrie pe dreptate. Când îl citesc, mă simt oleacă mai cu noutăți, mai vesel, mai bucuros. Constantin Tănase a făcut un lucru tare bun în viața lui.

Eu am emoții foarte mari. Sunt foarte mulțumit de acest ziar. Îl primesc de vreo 4-5 ani. Înainte, primeam alt ziar, dar am decis să iau altceva și din două ziare, am ales TIMPUL. Are mai multe noutăți, mai multe lucruri interesante. Eu îl socot un ziar foarte bun.

Pe mine mă interesează toate subiectele. Mă interesează noutățile, tot ce se întâmplă în Parlament, pensia care nu ne-o dă și leafa tare mare, pe care o primește cineva. Nici nu știu cum le încape în buzunar atâta bănărit. La dânșii nu sunt buzunare, sunt saci fără fund. Ei nu se gândesc la „norod”.

Eu am câteva familii de albine, vreo 10 și aș vrea niște materiale despre apicultori. Aș vrea ca ziarul să scrie că ne mărește pensia cu 25%. Eu vreau schimbări în societate. Și așa ne ducem de râpă, pentru că satele au rămas fără locuitori. Nu-i de ajuns că sărăcim, dar conducerea țării ne duce și mai aproape de râpă. Nu aș vrea alde Dodon și Voronin să vină la putere. De opt ani, ei nu au făcut nimic.

Din clasa a 7-a, când eram la școală, mă închideau în clasă după lecții și încercau să mă convingă să ne dăm în comsomol și eu de atunci am urât partidele. Eu nu vreau 40 de partide. Vreau unu-două. Cu ce să lupt eu, un țăran de 77 de ani? Care armă să o iau eu în mână, să merg înainte și să știu că am biruit? Noi vrem să mergem înainte, dar nu înapoi.

Doresc colaboratorilor ziarului TIMPUL multă sănătate, bani mulți și ziarul acesta să nu mai aibă sfârșit. El trebuie iubit și să rămână al nostru.

Vasile Badrajan, Glodeni, 80 de ani
Ziarul TIMPUL a devenit mai loial, mai democratic. Înainte îmi plăcea mai mult. Domnul Constantin Tănase tăia ca „în curechi”, atunci când scria despre guvernanți.

Am învățat în Sankt Petersburg și nu știu deloc istoria țării. Îmi doresc să cunosc istoria Basarabiei, ca să nu murim proști.

Gheorghe Spânu, s. Batâr, r-nul Cimișlia, 64 de ani
Sunt abonat chiar din primele zile, când domnul Tănase a înființat ziarul. El a fost pentru mine un idol, un idol al neamului nostru.

Felicitări! Vă doresc sănătate, Dumnezeu să vă aibă în pază, pentru că ziarul are mulți dușmani ca alde Dodon și alții. Trebuie să arătăm mai mult patriotism neamului nostru. Unirea cu România este ultima scăpare. Un prieten de-al meu a fost într-un tur în România cu proiectul „Cunoaște-ți Țara” și a rămas impresionat. Am vrut și eu, dar eram cu lucru și nu am putut.

Eu singur sunt colaborator de poliție și am fost la Războiul de pe Nistru, am stricat casa, am umblat cu copiii pe drumuri și majoritatea băieților cu care am luptat vor Unirea cu România. Viitorul nostru este Unirea, chiar dacă, deocamdată, doar 25% vor asta. Restul sunt oameni înapoiați, nu citesc, alții sunt alcoolici, chiar degradați.

Vă doresc să scrieți mai mult despre Unire!

Ion Ețco, satul Săseni, r-nul Călărași
Sunt abonat de 15 ani, de când Costică l-a înființat. Să vă spun cinstit, eu citesc de la început până la capăt, inclusiv și rețetele pe care le poți pune în aplicare și în timpul postului. Aș vrea informație mai multă despre medicina populară și vreo pagină poate cu anecdote.
Costică Tănase mi-a fost coleg de grupă, mulți ani înainte feciorilor lui, să se bucure de domnul Tănase, de amintirea lui și să publice la fel ca și dânsul.

Maria Gherman, s. Hâtrești, r-nul Fălești, 73 de ani
Am fost abonată la ziar, dar acum nu am reușit, pentru că nu ne prea ajung bani. Toate subiectele îmi sunt interesante, pentru că pe mine mă interesează tot ce se întâmplă în lume. Îmi plăcea pagina cu rețete culinare, cu istorie și cu politică. Eu ador ziarul acesta, dar e cam scump pentru noi. Noi avem două nepoate studente, noi suntem pensionari și numai fiica lucrează. Eu și bărbatul meu îl citeam în fiecare zi din săptămână.

Vă doresc multă sănătate și cât mai multă inspirație.

Vasile Pânzaru, Chișinău, 77 de ani
Citim ziarul de când este el. Citim practic totul, de la prima pagină, până la ultima. Și pe Tănase, Țâcu Stănilă, Păduraru, pe toți îi citesc. Mai citim articolele lui Eminescu din TIMPUL de atunci, cele de istorie ale lui Colesnic. Mi-aș dori să citesc că miliardul este întors. Mai bine să nu-i judece, dar să întoarcă banii la oameni, mai mult folos o să fie. Ne afectează pe fiecare.

Ziarul Timpul socot eu, este cel mai sincer dintre toate. Spune ce se întâmplă fără să ocolească ceva, caracterizează așa cum este realitatea.

Maria Todorișcian, s. Ghindeștii Noi, r-nul Florești, 72 de ani

Dintotdeauna am citit ziarul. Îl citesc din scoarță în scoarță, în special ce e scris despre educație, pedagogie, școală, pentru că am lucrat 50 de ani profesoară. După pensie am mai lucrat 16 ani și mulțumesc Domnului că sunt în putere. Vreau acum să mă odihnesc și TIMPUL e pe masă la mine întotdeauna. Vineri nu mi l-a adus. Cred că doamna poștăriță s-a îmbolnăvit și acum aștept ziarul cu ochii spre poartă.
Ziarul este unul independent, un ziar în care găsim mai mult adevăr decât în altele și îndemn ca oamenii să se aboneze la ziar.

Ecaterina Gornea, com. Bulboci, r-nul Soroca, 72 de ani.
Eu citesc ziarul de mult timp, poate și de 15 ani. Unicul ziar la care noi toată vremea ne abonăm. Soțul citește pagină cu pagină, cuvânt în cuvânt cele ale domnului Octavian și celorlalți.

Totul este în ziar – și rețete culinare, și politică pe larg. Fiți fideli până la capăt! Dorim sănătate multă și curaj!

Valentina Țurcan, s. Petreni, r-nul Drochia, 41 de ani
Suntem abonați de mult timp la mai multe gazete. Eu lucrez ca poștaș și ne abonăm la cele mai interesante ziare. TIMPUL are cele mai interesante subiecte, mai ales că ziarul e mare și voluminos. Vă urăm sănătate!

Elena Donțu, s. Saharna, r-nul Rezina, 58 de ani
Mie îmi place absolut totul. Îl citesc pe Țâcu, a doua pagină a lui Silviu Tănase și îmi plac articolele lui Păduraru și Lia Ciutac. Îl iau seara după ce vin din câmp, mă uit și răsfoiesc. Mi-aș dori să citesc mai multă istorie.

Cititorii trebuie să se aboneze la TIMPUL, să-l citească și să fie patrioți ai neamului, căci te doare sufletul când auzi că nu ne trebuie limba română și altele. Sunt de acord 100% cu Unirea.

Elena Caracovscaia, s. Hirișeni, r-nul Telenești, 54 de ani
Sunt abonată de vreo 3-4 ani, pentru că este interesant. Când primesc ziarul, eu mă uit la integrame și la horoscop. Mi-aș dori să scrieți mai mult despre copii, despre școală, despre violența domestică. Chiar am avut un caz aici, când vecinii își băteau fetița de clasa a 8-a și am apelat la Chișinău, apoi s-a făcut regulă. A venit asistenta socială, primarul. Fata a stat la centrul de plasament, apoi la tabără. Apoi autoritățile le-au spus părinților să creeze condiții de trai fetiței. I-au făcut o cameră aparte, acum o îngrijesc.

Vasile Matei, Cimișlia, 72 de ani
Eu citesc TIMPUL de când a fost lansat, adică de 15 ani. Citesc totul, în special materialele politice – pe Țâcu și Tănase. Doresc sănătate tuturor colaboratorilor ziarului și succese. Sunt niște oameni deștepți, sinceri. Felicitări redactorului-șef!

Anton Rusu, s. Ciuciulea, r-nul Glodeni

Am ales TIMPUL de 4 ani pentru că mi-e drag. Citesc și politic, și tot. Îmi plac articolele lui Constantin Tănase, ale lui Pavel Păduraru și alții. Îmi plac articolele despre istorie ale lui Iurie Colesnic. Câteodată unele chestiuni se repetă de la televizor, dar în general, e bine.

Mihail Țurcan, s. Tocuz, r-nul Căușeni, 75 de ani
Citesc ziarul din 2003. Îmi place adevărul și cât de bine argumentează domnul Tănase chestiunile de la guvernare. Eu colaborez cu ziarul și am expediat o scrisoare despre Unirea TV în care am argumentat cât de necesară este această televiziune.

Ne-am dori mai multe materiale despre viața oamenilor sărmani din teritoriu. Guvernanții nu știu că viața în republică este mizeră.
Nu demult am fost în deplasare în România datorită unioniștilor. Timp de trei zile am văzut diferența. România, după Ceaușescu s-a dus spre civilizația europeană, dar noi, 25 de ani, am bătut pasul pe loc. Ce avem acum – sărăcie, discriminare în lege, vai de capul oamenilor! Chiar mâine mă duc la Procuratură să depun o plângere pentru că oamenii din sat sunt deposedați ilegal de terenuri.

Dorim tuturor să fie în pas cu viața, asta înseamnă că trebuie să citească, să consulte să audieze canalele noastre românești, nu cele moscovite.

Referitor la călătoria peste Prut, întorcându-ne deja din deplasare, am citit cu toții în glas, paginile despre Unire din ziarul TIMPUL. Oamenii aplaudau, erau entuziasmați! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *