Actualitate

Zilele Bibliotecii Publice „O. Ghibu”, la ediția a XXI-a

În cadrul ei, directorul instituției, Vitalie Răileanu, a subliniat importanța evenimentului, biblioteca purtând numele celui care i-a scris o scrisoare lui Nikita Setgheevici Hrucșiov și Nicolae Bulgarin, secretar general al CC al PCUS și, respectiv, președinte al Sovietului de Miniștri al Federației Ruse, prin care a cerut „dreptul la audeterminare al românilor din Basarabia și Nordul |Bucobvineii și retragerea trupelor sovietice din |Românăa.”, lucru pentru care a fost condamnat la cinci ani de închisoare corecțională, fiind închis, între 10 decembrie 1958 și 18 ianuarie 1958, în închisoare corecțională. A fost salvat de la moarte grație lui Pentru Groza înainte de moartea acestuia. 

Aceste lucruri le aflăm din volumul „Biblioteca „Onisifor Ghibu”, cu subtitlul „Două decenii de istorie”, apărută la Editura „Biblioteca Bucureștilor” și semnată de către Raisa Rogac și Ion Constantin. Tot aici a lansat cartea colegul nostru Dumitru Crudu „Jurnalul bibliotecarului”, apărută la Chișinău, pe baza materialelor publicate în ziarul „TIMPUL”.

Au luat cuvântul Vitalie Răileanu, Ion Cuzuioc, Vlad Zbărciog, Victoria Fonari, Victor Cirimpei, Parascovia Onciu, Maria Pilchin ș.,a.
Zilele Bibliotecii Ghibu se vor desfășura până pe 24 mai curent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *