Cultură

„Zilele Creangă” au loc la Chişinău, Iaşi şi Târgu-Neamţ

Potrivit unui comunicat de presă, în Republica Moldova evenimentele se vor desfăşura în zilele de 2-3 martie. Programul festivalului va demara miercuri, 2 martie, la ora 9:30, cu depunere de flori la bustul lui Ion Creangă din Grădina Publică „Ştefan cel Mare”.

La ora 11:00, la Liceul Teoretic „Ion Creangă” va avea loc festivalul şcolar „Ion Creangă cu neamuri”.

În Filiala Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” din incinta Teatrului „Licurici”, la ora 14:00, va avea loc Concursul de inteligenţă şi creativitate „Miss Smărăndiţa – 2016” ediţia a XV-a, la care vor participa 15 eleve din diverse şcoli şi licee din mun. Chişinău şi suburbii. De asemenea, vor fi decernate premii pentru promovarea operei marelui scriitor de la Humulești.

Pe 3 martie, la ora 12:30, programul va continua la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” cu simpozionul „Creangă nu este talent, este o „natură” şi expoziţia de carte „Cu pana sa, şi tristă, şi glumeaţă”.

Zilele Creangă vor continua la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” până la 6 martie cu expoziţii, concursuri, spectacole teatralizate şi alte activităţi.

Programul este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Secţia Naţională din Republica Moldova a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret (IBBY), Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, IPNA „Teleradio-Moldova”, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chişinău, Muzeul Literaturii Române din Iaşi și Primăria Târgu-Neamţ.

Sursa: trm

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *