Ultima oră

Zilele Francofoniei vor fi serbate cu fast in R. Moldova

Peste 200 de actiuni culturale vor fi organizate in Republica Moldova in peiroada 17-31 martie, in cadrul Zilelor Francofoniei. Se vor desfasura concursuri de poezii, cantece, conferinte stiintifice, inclusiv in domeniul medicinii, vor fi proiectate filme francofone.

Diana Dumitru, reprezentant al serviciului cultural din cadrul Ambasadei Frantei la Chisinau, a specificat ca, in premiera, in Republica Moldova vor avea loc, la 22-24 martie, Zilele Marguerite Yourcenar. Festivitati dedicate acestei scriitoare franceze vor avea loc in capitala si la Cahul.

Totodata, la Alianta Franceza va avea loc un concurs, la care se vor putea castiga bilete pentru concertul interpretei Lara Fabian, care va avea loc pe 1 aprilie la Chisinau. Festivalul Filmului francofon, editia a X-a, se va desfasura intre 20 si 28 martie la Chisinau, Balti, Cahul, Ungheni si Tiraspol. Vor fi proiectate 11 filme artistice de lung metraj. Intrarea la festival este libera.

In acelasi context, la 20 martie, la Academia de Studii Economice va avea loc Festivalul National al Cantecului Francez. Inaugurarea oficiala a Zilelor Francofoniei in Republica Moldova va avea loc la Filarmonica Nationala "Serghei Lunchevici", in seara zilei de 19 martie. Intrarea la concert va fi in baza invitatiilor.

In Republica Moldova, Zilele Francofoniei se desfasoara anual, incepand cu 1997, cand republica noastra a devenit membra a Organizatiei Internationale a Francofoniei. La 20 martie, se sarbatoreste Ziua Internationala a Francofoniei.

Dupa moldpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *