Eveniment

Ziua Europei marcată de Ambasada României la Bălți și Cahul

”La Liceul Mihai Eminescu, astăzi vom avea un spectacol muzical, urmând ca mâine să desfășurăm la Liceul ”Ioan Vodă” și Liceul ”Ion Creangă” mese rotunde, discuții cu elevii despre Uniunea Europeană. Pe data de 20 mai, tot în marja Zilei Europei va fi ”Ziua Europei-seara Filmului Românesc”, cu proiecții ale filmelor ”Nunta Mută” și Funeralii Fericite ale maestrului Horațiu Mălăiele”, ne-a declarat Consulul general al României la Cahul, Anca Corfu.
România este unul dintre cei mai puternici susținători ai Republicii Moldova în calea spre dezvoltare și apropiere de Uniunea Europeană, a mai declarat Anca Corfu, potrivit căreia, cu sprijinul financiar al României la Cahul au fost reparate mai multe grădinițe și urmează să fie construit sediul teatrului “Bogdan Petriceicu Haşdeu”.

Mâine, Ziua Europei va fi marcată și în capitala de Nord a Republicii Moldova, la Bălți, prin întâlniri cu elevii și studenții mai multor instituții de învățământ și o seară de film românesc.

La Chișinău Ziua Europei va fi sărbătorită pe 9 și 10 mai. Anul acesta Delegația Uniunii Europene, în premieră, va organiza Ziua Europei și la Soroca, pe 16 mai.

Amintim că în fiecare an, la 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Declaraţia Schuman a stat la baza amplului proces de construcţie a unei Europe unite economic și politic.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *