Ultima oră

Ziua Europei SĂRBĂTORITĂ în regiunea separatistă

Potrivit unui comunicat al Delegației UE la Chișinău, „Satul european” va fi centrul sărbătorilor, unde ambasadele statelor membre ale UE vor contribui împărtășind din cultura, tradiţiile, bucătăria etc. țărilor pe care le reprezintă. Activitatea „Satului european” va începe la orele 14:00.

Într-o zonă a satelor vor fi organizate colțuri lingvistice. Vizitatorii vor avea posibilitatea să învețe o mulțime de cuvinte și expresii în diferite limbi ale UE. De asemenea, ambasadele vor pune la dispoziția vizitatorilor profesori, care timp de 30 de minute fiecare, vor ține lecții de limbi oficiale ale UE pentru public.

Tinerii vizitatori ai Festivalului se vor distra, prezentând activitatea lor în desene tematice pe trotuar și vor participa la body painting a simbolurilor Uniunii Europene. Cei mai activi tineri participanți vor primi cadouri de la Delegația UE în R. Moldova. Iar pentru a păstra o amintire a acestei zile, un caricaturist profesionist va surprinde momentele cele mai interesante ale sărbătorii.

Vor fi, de asemenea, organizate colțuri pentru copii. Micii oaspeți ai satelor vor avea posibilitatea să deseneze pe asfalt cu creioane colorate, iar cei mai activi vor primi cadouri.

Ziua Europei se va încheia cu un concert, la ora 19.00, cu participarea unor artiști celebri moldoveni și europeni.

via trm.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *