Social

Ziua Independenței R. Moldova – marcată cu mare fast la Chișinău. Autoritățile au făcut public programul festivităților

Și în acest an, autoritățile din țara noastră vor marca Ziua Independenței Republicii Moldova, cu multe evenimente festive. În acest an, Ziua Independenței, 27 august, va fi o zi de duminică.

Astfel, cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, în Capitală vor avea loc mai multe evenimente culturale organizate de Guvern, scrie Deschide.md.

Programul festivităților va începe la ora 8:30 cu depuneri de flori la statuia lui Ștefan cel Mare și la monumentul „Maica îndurerată”.

La ora 10:00, conducerea țării va participa la ceremonia oficială de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”.

Pe parcursul zilei, în Piața Marii Adunări Naționale vor avea loc concerte de fanfară în interpretarea Orchestrei Prezidențiale a Republicii Moldova, Orchestrei-model  a Inspectoratului General de Carabinieri al MAI și Fanfarei Poliției de Frontieră.

În intervalul orelor 12:00-16:00, în spațiul verde din spatele Casei Guvernului, va fi organizat evenimentul „De vorbă cu cetățenii”, în cadrul căruia prim-ministrul Dorin Recean, membrii Cabinetului de miniștri și șefii agențiilor de stat vor discuta cu cetățenii despre programele guvernamentale și importanța implicării fiecăruia din noi în dezvoltarea unui stat prosper.

Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, vor evolua: Baletul Național „JOC”, Ansamblul folcloric „Romanița”, colective folclorice din țară, Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „S. Lunchevici”, Orchestra Națională de muzică populară „LĂUTARII”, artiști cu nume de rezonanță în lumea întreagă, precum Alexandra Conunova (Elveția), Martina Meola (Italia), Pavel Efremov, (Germania), Lilia Istrati (România), Andrei Jilihovschi (Franța), Geta Burlacu (Marea Britanie), Cezar Moldovanu (Moldova), pianiștii Stanislav Jar & Laura Balicov (Olanda), țambaliștii Ion Curteanu (Ungaria) și Alexandru Olaru (Moldova).

Festivitatea va culmina cu marele joc „Moldovenii când se strâng”.

De asemenea, pe 27 august, în toate localitățile țării vor fi organizate manifestări dedicate Zilei Independenței.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. RM nu a fost “independenta” niciodata. Podurile de flori au fost aproape degeaba. RM este o marte dezamagire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *