Chișinău

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copilului: Din agenda evenimentelor

Pe platoul din faţa Centrului Republican pentru Copii şi Tineret se va desfăşura programul de sărbătoare „Artico”. La Sala cu Orgă se va desfăşura concertul „Copiii – copiilor”, susţinut de elevi de la Liceul de muzică „S. Rahmaninov”.

O sărbătoare literar-muzicală va fi organizată şi la Biblioteca pentru copii „Ion Creanga”, cu genericul „Vivat Copilăria!”.

Ziua copiilor se va încheia cu megaconcertul „Fantezii pentru copii”, care va avea loc la Palatul Naţional.

Şi copiii din republică vor avea parte de o mulţime de programe artistice, expoziţii de fotografie, matinee, jocuri, concursuri, spectacole de păpuşi, într-un cuvânt, de o adevărată distracţie! La Măgdăceşti, de exemplu, vor veni să-i bucure renumiţii interpreţi din România Fuego şi Irina Loghin, cu un spectacol de zile mari.

Scurt istoric

Pentru prima dată, Ziua Copilului a fost menţionată la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, care a avut loc la Geneva în august 1925. Atunci, 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. Tot la Geneva, a fost şi sărbătorită pentru prima oară, în octombrie 1953, când aproximativ 30 de state au ales să marcheze evenimentul pe 1 iunie.

Marcela Cociug, stagiară la TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *