Social

Ziua Limbii Române – sărbătorită joi la Chișinău. Detalii din program

Tradițional, la data de 31 august este marcată Ziua Limbii Române. Cu această ocazie, în Chișinău, vor avea loc mai multe evenimente, informează Deschide.md.

Astfel, la ora 09:00, vor avea loc depuneri de flori la monumentul poetului Mihai Eminescu din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu” și pe Aleea Clasicilor.

Începând cu ora 09:30, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, va fi organizată Marea Dictare Națională. La eveniment vor fi prezenți șefa statului Maia Sandu, dar și ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, mai mulți demnitari și diplomați și invitați de onoare.

Tot joi, de la ora 11:00, va fi organizată ședința festivă comună a Academiei Române și Academiei de Științe a Moldovei, dedicată Sărbătorii Naționale „Limba Română”. La fel, va avea loc deschiderea Congresului Mondial al Eminescologilor, ediția a XII-a.

Începând cu ora 16:00, pe strada pietonală „Eugen Doga” se va desfășura programul de lectură publică pentru copii „Cărțile prind viață”, organizat de către Primăria capitalei Potrivit programului anunțat de autoritățile locale, de la ora 17:00, se va desfășura concursul de recitare a poeziilor, dedicat copiilor din clasele întâi.

Teatrul Național „Mihai Eminescu”, va prezenta, începând cu ora 18:00, un spectacol de poezie, prilejuit Zilei Limbii Române. Intrarea la recitalul muzical-poetic „Eu sunt poezie. Limba română este patria mea” este liberă.

La ora 19:00, va începe spectacolul muzical „În aceeași limbă”, unde vor evolua mai mulți artiști consacrați. Acompaniați de orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cârciumaru, vor evolua: Mariana Bulicanu, Cristina Scarlat, Natalia Barbu, Cătălin Josan, Radu Dolgan, Adriana Babin, Tania Cerga, Brio Sonores, Vitalie și Cătălin Advahov. Programul muzical va fi îmbinat cu un recital de poezie în lectura lui Nicolae Jelescu. Festivitatea organizată de municipalitate de Ziua Limbii Române va culmina cu un recital susținut de Cristofor Aldea Teodorovici Orchestra.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *