Ultima oră

Ziua Tricolorului sărbătorită cu mult fast la BĂLȚI

Evenimentul, la care au fost prezenţi circa 7000 de oameni, a fost iniţiat de către un grup cetăţenesc din Bălţi şi a avut suportul PLDM.

Manifestaţia a demarat în curtea Universităţii de Stat "Alecu Russo" din Bălţi, unde s-a desfăşurat un miting festiv, după care a avut loc un "Marş al Tricolorului" pînă la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centrul oraşului.

La mitingul de omagiere a Tricolorului au vorbit şi trei dintre deputaţii primului Parlament al R. Moldova, care exact 22 de ani în urmă au votat pentru Drapelul de Stat: Pantelei Sandulache, Vlad Darie şi Gheorghe Amihălăchioaie.

Pantelei Sandulache a spus că "Tricolorul este victoria noastră, identitatea noastră, mîndria noastră", iar Gheorghe Amihălăchioaie, preşedintele consiliului Baroului Avocaţilor din Republica Moldova, i-a avertizat pe cei ce-şi doresc lichidarea drapelului de stat că vor ajunge la groapa istoriei. Vlad Darie a mulţumit tinerilor bălţeni pentru curaj şi pentru faptul că susţin simbolurile naţionale şi a transmis un mesaj adresat manifestanţilor de către Premierul Vlad Filat.

Deputaţii primului Parlament, de asemenea, au donat Universităţii "Alecu Russo" o copie a Declaraţiei de Independenţă.

După aceasta participanţii la manifestaţie au format o coloană şi s-au îndreptat spre monumentul lui Ştefan cel Mare din faţa Primăriei Bălţi, unde au depus flori. În fruntea coloanei studenţii au purtat un tricolor enorm, iar manifestanţii scandau cuvîntul "Moldova".

Autorităţile locale din Bălţi, controlate de PCRM, n-au participat la manifestare. Primarul Vasili Panciuk a declarat ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Bălţi, că administraţia localităţii nu va marca sub nici o formă Ziua Drapelului de Stat. 

Sursa: Agenția de stat Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *