ActualitateEconomie

Zonele în care un loc de parcare a ajuns să coste cât o garsonieră

În București circulă 1,8 milioane de mașini pentru care există doar 250.000 de locuri de parcare. Așa se explică de ce locurile de parcare din complexurile rezidențiale – cele din subsol sau de lângă bloc – au ajuns la prețuri uluitoare. Variază de la 5.000 la 60.000 de euro, în funcție de zona în care se află. Într-un complex rezidențial din Sectorul 6 al Capitalei, prețul pentru un loc de parcare începe de la 5.000 de euro și ajung chiar și la 13.000 de euro, la care se adaugă TVA.
„În prețul unui loc de parcare avem influența terenului, mai scump în nord decât în sud, avem costurile construcției, mai multe instalații, costuri mai mari. Avem necesitatea de a parcă: dacă avem unde parca, costul e mai mic, nu avem unde, costul e mai mare. Apartament de 3 milioane de euro, parcare de 60 de mii de euro Locurile de parcare sunt scumpe aproape în toate ansamblurile rezidențiale din București. Potrivit unei analize făcute de Ziarul Financiar, sunt complexuri de lux în sectorul 4 unde parcările depășesc suma de 14.000 de euro, iar altele din sectorul 1 care ajung chiar și la suma de 30.000 de euro.

Există și gama premium la parcări, acolo unde un loc costă la fel de mult cât o garsonieră. Un exemplu ar fi în zona Lacului Floreasca, acolo unde locul de parcare costă chiar și 59.000 de euro. În acest complex însă, prețul unui apartament ajunge la trei milioane de euro”, spune Antoanela Coșma, reprezentant al dezvoltatorului, potrivit Digi 24.  

         

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *