Финансы

VIDEO// Adrian Axinia(AUR): Nicusor Dan și Adrian Criț, să își reconsidere poziția față de angajații STB

Vicepreședintele AUR, Adrian Axinia, face un apel către primarul General al Capitalei, Nicusor Dan, precum și la Adrian Criț, directorul general STB, să își reconsidere poziția față de angajații Societății de Transport București pentru a nu le distruge destinele din cauza unor orgolii politice.

Adrian Criț și Nicușor Dan vor să se răzbune pe angajații Societății de Transport București pentru greva spontană din ianuarie. Cei doi au plănuit concedierea a 300 de angajați STB în săptămâna patimilor.

Adrian Axinia: Nicușor Dan și Adrian Criț impun o stare de teroare asupra angajaților STB

„În săptămâna mare și în săptămâna luminată sute de lucrători din transportul bucureștean vor fi afectați în urma ordinului de concediere pe care directorul Societății de Transport București la dat pentru că acești oameni au îndrăznit să facă o grevă prin care să arate numeroase nemulțumiri de la locul de muncă. Vă reamintesc că la sfârșitul lunii ianuarie a avut loc o grevă spontană. Spun spontană pentru că s-au inițiat numeroase demersuri de dialog către conducerea STB și către conducerea primăriei Capitalei, și bineînțeles s-a lăsat fără niciun răspuns.

La greva spontană au participat lucrători ai sindicatului și lucrători din afara sindicatului pentru că oamenii vroiau să arate în ce condiții inumane de muncă lucrează. O să vă reamintesc câteva din durerile acestor oameni. Peste 30% din flota de autobuze se află în garaj pentru probleme minore și din cauza lipsei pieselor de schimb. O mare parte din această flotă au peste 1 milion de kilometri la bord. Acum vă întreb pe dumneavoastră?

Câți dintre noi și-ar dori să meargă de acasă la serviciu cu o mașină care are un milion de kilometri la bord. Judecați dumneavoastră în ce siguranță se poate realiza această călătorie de către mașinile vechi și ieșite din uz. De asemenea, nu au cerut o mărire de salariu ci o indexare în raport cu inflația, pentru că absolut toate prețurile au luat-o razna datorită creșterii prețurilor la energie și combustibil.

La trei luni de la acest semnal puternic dat de angajații STB, lucrurile în loc să se liniștească sunt și mai grave. Directorul general al STB a dispus crearea unor comisii de cercetare disciplinară și a dispus, indiferent de argumente, a unui număr de 300 de angajați deși ne lovim de o lipsă de forță de muncă. Deciziile acestui director nu sunt luate ca să liniștească lucrurile în Societatea de Transport București ci se dorește a induce o stare de teroare, fapt care nu este benefic nici pentru societate nici pentru salariați.

Fac apel la Adrian Criț(PNL), directorul STB, și la Nicușor Dan primarul general al Capitalei, să își reconsidere pozițiile față de angajații din transporturi pentru a nu le strica destinele din cauza unor ambiții politice.”, a declarat vicepreședintele AUR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *