ActualitateSănătate

‘E caca maca, nu e urgență’

Dialog halucinant la un centru de permanență din județul Maramureș, acolo unde un doctor, care de altfel a și fost senator ales în trei legislaturi, a refuzat să trateze un copil adus de părinți cu arsuri serioase pe față. Medicul i-a umilit pe părinții băiatului și le-a spus că nu era necesar ca părinții să vină cu copilul la spital, deși copilul căzuse cu bicicleta direct pe un grătar încins, rănindu-se grav în zona feței.

Medicul Liviu Titus Pașca, fost senator al României timp trei mandate (1996-2000, 2008-2012 și 2012-2016), face gărzi la Centrul de Permanență din Baia Sprie, unde se presupune că trebuie să consulte pacienții din zona orașului Baia Sprie, pentru a nu supra-aglomera UPU SMURD a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, potrivit Vasile Dale ”Buna ziua, nu am vrut să postez aceste clipuri, dar m-am gândit că trebuie făcut ,,vedetă” acest „Doctor”. Am avut un incident și am mers la urgență. Acolo medicul mi-a spus: „De ce l-ați adus, că e CACA MACA”. Băiatul meu, din greșeală și din nefericire, s-a atins de grătar și s-a ars. Am mers la Urgență la Centrul de Sănătate din Baia Sprie. Acolo au primit ca răspuns cuvintele de mai sus” este mesajul pe care părinții copilului l-au postat pe rețelele de socializare. Părinte: ”Noi venim să primim ajutor aici și dumneavoastră spuneți că e caca-maca? De două ore plânge? Medic: Dar cine l-a fript acolo? Eu l-am fript?

Părinte: Păi de ce sunteți aici? Medic: Păi nu ați avut grijă de copil! Părinte: S-a împiedicat în bicicletă și a căzut pe grătar.
Medic: Probabil o picat pe la 7 și dumneavoastră ați venit acum cu el… Părinte: O zis că pentru treaba asta am venit? Că e caca-maca. Medic: Dar cum vreți să vorbesc. Părinte: Cum îl cheamă pe domnul ăsta? Pentru asta sunteți plătit. Medic: Dacă te duci la urgență la Baia Mare stai vreo 4 ore. Părinte: Acolo nu spune că e caca-maca. Pentru arsură nu stăm. Medic: Eu sunt plătit să rezolv urgențele. Asta nu e urgență. Părinte: Dacă e caca maca dumneavoastră pentru ce veniți aici? Medic: Eu sunt șofer. Părinte: Păi dacă sunteți șofer după ce stați aici pe scaun. Mergeți și stați în mașină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *