Externe

Ilham Aliyev: ”Al doilea război din Karabakh a demonstrat lumii spiritul indomptabil al poporului azer”

Heydar Aliyev a avut mari merite în domeniul construcției armatei. Datorită activităților sale a fost creată armata regulată, acest lucru a fost declarat de președintele Ilham Aliyev în cadrul unui discurs adresat poporului azer cu ocazia celei de-a 100-a aniversări al Liderului Întregii Națiuni al poporului azer, Heydar Aliyev.

Remarcând că, la momentul respectiv, capacitățile financiare ale Azerbaidjanului erau limitate și că era imposibil alocarea fondurilor necesare armatei, șeful statului a subliniat că, în ciuda lipsei de fonduri, au fost luate măsuri foarte serioase pentru construirea armatei.

De asemenea, dânsul a menționat că armata azeră este una dintre cele mai puternice armate din lume – atât din punct de vedere al echipamentului, cât și al capacității de luptă.

”Armata noastră a luptat și și-a demonstrat puterea nu la paradă, ci pe câmpul de luptă. Timp de 44 de zile, niciun om nu a făcut un pas înapoi, niciun dezertor. Așa este armata noastră. Așa este poporul nostru. Armata este o parte a poporului. Fiii poporului, copiii noștri crescuți de noi, servesc în armată”, a declarat președintele azer.

”Iar victoria în cel de-al doilea război din Karabakh este succesul nostru istoric – o victorie istorică. Această victorie va trăi atâta timp cât trăiește Azerbaidjanul, în inimile noastre, în memoria noastră, în cărți și lucrări”, a declarat șeful statului azer.  

”Al doilea război din Karabakh a demonstrat întregii lumi spiritul indomptabil al poporului azer. Acest lucru este ceea ce ne-a făcut să mergem înainte”, a declarat președintele Ilham Aliyev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *