Actualitate

Moscova angajează mercenari pentru armata rusă din regiunea transnistreană

Timpul deține un contract prin care un cetățean de 20 de ani este angajat în calitate de mecanic în cadrul armatei ruse, printr-un ordin din 24 iulie 2014 al secretarului de stat Ministerului rus al Apărării, Nikolai Pankov. Documentul prevede angajarea sa în cadrul unității militare 13962 din Tiraspol pe o perioadă de trei ani, după o perioadă de probe de trei luni. Respectivul stă la evidență la comisariatul militar din Kursk, din apropiere de Ucraina.

Rusia intenționează să destabilizeze situația din Republica Moldova.Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Andrii Lâsenko, într-o conferință de presă la Kiev, scria recent agerpres.ro.

"Rusia încearcă să destabilizeze situația nu numai în Ucraina, dar și în alte țări. Pe teritoriul Republicii Moldova sunt prezenți așa-numiții ‘omuleți verzi’ ce racolează tineri și îi inițiază în tehnici de dezinformare, cum să acționeze în situații excepționale și să utilizeze arme de calibru mic", a afirmat Lâsenko, făcând referire la o declarație făcută de fostul ministru adjunct de interne moldovean Ghenadie Cosovan.

Potrivit lui Lâsenko, mai mult de 500 de persoane au fost recrutate în sudul Republicii Moldova, fiind ulterior instruite la Rostov, Moscova, în Transnistria și Bălți.

Sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *