Actualitate

Reţinut după ce a părăsit locul unei tamponări de pieton

Astfel, Serviciul investigare accidente rutiere cu autor necunoscut în colaborare cu Secţia coordonare activităţi urmărire penală din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au iniţiat ample acţiuni de investigaţii în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi de identificare a şoferului implicat în accident. Ca urmare, ofiţerii de investigaţii au identificat şi localizat şoferul, care ar fi părăsit intenţionat locul faptei, fără să informeze Poliţia despre incident. El s-a dovedit a fi un locuitor al capitalei în vârstă de 48 ani, fiind escortat la Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău, pentru audieri conform procedurii penale. Bărbatul şi-a recunoscut acţiunile, invocând faptul că, victima n-ar fi avut nevoie de primul ajutor medical.

În pofida acestui fapt, conducătorul auto era obligat conform legii în vigoare, să informeze autorităţile competente despre producerea incidentului. Respectiv el urmează să fie cercetat penal cu aplicarea amenzii în mărime de pînă la 6 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 2 ani.

În acest context Poliţia capitalei atenţionează toţi participanţii traficului rutier, de a respecta cu stricteţe regulile de circulaţie rutieră. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *