Moldova

16 MARTIE – O nouă tentativă de alegere a preşedintelui

Cu unanimitate de voturi, deputaţii au stabilit data de 16 martie pentru alegerea preşedintelui.

(UPDATE 10.33)
Dumitru Diacov declară că PDM a făcut tot posibilul pentru a găsi un compromis în timpul discuţiilor privind alegerea preşedintelui.  

"Dorim ca preşedintele RM sa fie o persoană care să împace lumea, care nu a fost membru de partid. PCRM era bine să vină, să contribuie la aceasta atmosfera sanatoasa politica"

(UPDATE 10.30)
Deputatul neafiliat, Mihai Godea, se arată sceptic faţă de procesul de alegere a preşedintelui, chiar dacă data alegerilor va fi stabilită.

"A rămas ca sa facem o listă cu toţi cetăţenii de peste 40 de ani din RM, şi oamenii sa dea like(îmi place) de pe reţelele de socializare, facebook şi odnoklasniki. Viciile vor impiedica rezolvarea problemei şi respectarea constituţionalităţii alegerii preşedintelui. Puteţi conta pe mine doar atunci când veţi scoate capurile din nisip şi veţi uita de propriile interese", a spus Godea de la tribuna Parlamentului.

(UPDATE 10.15) Preşedintele Parlamentului Marian Lupu a propus ca alegerea preşedintelui să aibă loc pe 16 martie. Mihai Ghimpu (PL): "Dle preşedinte, vă rog să precizaţi anul".

În ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Parlamentului figurează proiectul de hotărâre privind data alegerilor preşedintelui Republicii Moldova.

Deputaţii fracţiunilor Alianţei pentru Integrare Europeană urmează să revină la proiectul de hotărâre propus de speakerul Marian Lupu privind desfăşurarea alegerii preşedintelui pe 15 martie. Tot astăzi va fi formată comisia parlamentară care va pregăti desfăşurarea alegerilor.

Notăm că deocamdată nu există un candidat aprobat de toate partidele AIE pentru funcţia de preşedinte. În acest context, fracţiunea PL insistă ca data scrutinului să fie stabilită doar după identificarea candidatului.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *