Justiție

„30 de zile pentru 30 de mii”. Consilierul raional al orașului Ocnița, plasat în arest preventiv

Pavel Gîrleanu, consilier raional al orașului Ocnița, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, scrie Nordnews. Judecătoria Bălți a admis vineri, 4 august curent, demersul procurorilor.

Astfel, potrivit oamenilor legii, acesta a încercat să-i ofere alesului local, 30 de mii de dolari pentru ca acesta să adere la Partuidul „Renașterii”, condus de Alexandr Nesterovschi.

Vă amintim că soțul deputatului Irina Lozovan, membru al Consiliului raional Ocnița, este cercetat pentru că a încercat să-l mituiască pe primarul orașului cu suma de 2 milioane de le, a declarat Centrul Național Anticorupție (CNA) prin intermediul unui comunicat. Bărbatul a fost reținut miercuri în flagrant, în timp ce transmitea edilului 30 de mii de dolari, și plasat în arest pentru 72 de ore în izolatorul CNA.

În schimb, consilierul i-ar fi promis o remunerare ilicită de 2 milioane de lei, dintre care 1 milion era personal pentru primar, iar altă parte din bani urma a fi investită în proiecte de infrastructură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *