Social

FOTO. CNA vine cu detalii despre perchezițiile la Partidul Renaștere. Soțul unei deputate a încercat să mituiască primarul de Ocnița cu 2 mln de lei

Soțul deputatului Irina Lozovan, membru al Consiliului raional Ocnița, este cercetat pentru că a încercat să-l mituiască pe primarul orașului cu suma de 2 milioane de le, a declarat Centrul Național Anticorupție (CNA) prin intermediul unui comunicat. Bărbatul a fost reținut miercuri în flagrant, în timp ce transmitea edilului 30 de mii de dolari, și plasat în arest pentru 72 de ore în izolatorul CNA, relatează Deschide.md.

„În cadrul cauzei penale, pornite pe fapte de finanțare ilegală a unei formațiuni politice și spălare de bani, ofițerii CNA și procurorii au constatat că, începând cu 24 martie 2023 şi până în prezent, primarul orașului Ocnița ar fi fost abordat de către unul dintre consilierii raionali în vederea convingerii acestuia de a renunța la formațiunea din care făcea parte și aderarea la un alt partid politic. În schimb, consilierul i-ar fi promis o remunerare ilicită de 2 milioane de lei, dintre care 1  milion era personal pentru primar, iar altă parte din bani urma a fi investită în proiecte de infrastructură” se notează în comunicatul CNA.

Menționăm că CNA a efectuat percheziții la sediile Partidului Renaștere din Chișinău și din Ocnița. De la fața locului au fost ridicate materiale relevante cauzei, dintre care calculatoare, purtători de informații, mijloace bănești și telefoane mobile. La fel, a fost ridicată suma de 30 de mii de dolari, primită sub controlul CNA.

Potrivit sursei citate, deputatul Vasile Bolea a confirmat că soțul deputatului Irina Lozovan este bănuit de coruperea primarului orașului Ocnița, socialistului Victor Artamaniuc.

Menționăm că partidul ”Renaștere” este considerat drept satelit al Partidului ”ȘOR”, declarat neconstituțional de Curtea Constituțională (CC).

La fel, în ultima perioadă la formațiune au aderat zeci de consilieri locali/raionali și primari, care anterior au făcut parte din PSRM. Ca urmare, Partidul Socialiștilor l-a acuzat pe Ilan Șor și oamenii acestuia de coruperea socialiștilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *