Ucraina

34 de persoane au fost rănite după un atac cu rachete în orașul Pavlohrad din regiunea Dnipropetrovsk

Cel puţin 34 de persoane au fost rănite în urma unor atacuri cu rachete lansate în noaptea de duminică spre luni şi luni dimineaţă asupra oraşului Pavlohrad din regiunea Dnipropetrovsk, a anunţat, pe Telegram, şeful Administraţiei Militare de Stat din Dnipropetrovsk, Serhii Lisak.

Astfel, potrivit acestuia, printre victime se află şi cinci copii, cel mai mic fiind o fetiţă de opt ani. Două dintre victime se află la terapie intensivă, scrie Agerpres.

„O fabrică a fost avariată în Pavlohrad. Acolo a izbucnit un incendiu, pe care salvatorii l-au stins deja. În zona rezidenţială au fost distruse 19 clădiri înalte, 25 de case, şase şcoli şi grădiniţe şi cinci magazine”, a precizat Lisak, care a acuzat armata rusă că a atacat din nou civili.

De asemenea, în localitatea Verbivka, aproape 40 de clădiri rezidenţiale au fost avariate, în satul Yuryivska au fost două clădiri afectate. Totodată, o şcoală din localitatea Mezyrytska a fost avariată.

Menționăm că un incendiu masiv a izbucnit la un depozit de petrol din Crimeea după ce a fost lovit de două drone ucrainene, a anunțat sâmbătă un oficial desemnat de Rusia în această zonă, cel mai recent dintr-o serie de atacuri în peninsula anexată, în timp ce Rusia se pregătește pentru o contraofensivă ucraineană așteptată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *