Sănătate

5 alimente de introdus în regimul zilnic

Nutriţioniştii recomandă o alimentaţie cât mai bogată care să conţină tot ceea ce are nevoie corpul nostru şi pe lângă toate alimentele de bază nu ar trebui să lipsească nici următoarele cinci produse:

1. Verdeţuri
Odată cu înaintarea în vârstă, organismul nu îşi mai poate menţine la aceeaşi intensitate procesele de regenerare, iar eliberarea de radicali liberi devine din ce în ce mai mare. Aceşti radicali liberi au diverse efecte negative asupra organismului, cele mai importante fiind la nivel genetic. Radicalii liberi reuşesc să atace structura ADN-ului celular, putând produce atipii celulare care pot degenera în cancer. De aceea este indicat să consumaţi zilnic antioxidanţi, iar una din sursele importante pentru aceste substanţe este reprezentată de vegetale. Se recomandă consumul zilnic de verdeţuri şi cel puţin o salată pe zi, măcar la masa de prânz.

2. Uleiul de măsline

Utilizat în alimentaţie, cosmetică şi medicina naturistă, proprietăţile uleiului de măsline au fost apreciate încă din cele mai vechi timpuri. Conţine vitamine ca A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi graşi nesaturaţi, saturaţi, trigliceride etc. Astfel, beneficiile sale pentru sănătate sunt complexe, reglând concentraţia de colesterol în sânge, scade tensiunea, acţionează pozitiv în ulcerul gastroduodenal, este util în osteoporoză, diabet etc.

3. Cereale

În primul rând, nu este bine să treceţi peste micul dejun. De asemenea este recomandat ca aproape în fiecare zi să consumaţi dimineaţa un castron de cereale cu lapte. Cerealele conţin vitamine din complexul B şi de asemenea sunt bogate în fibre, acestea din urmă fiind foarte necesare digestiei şi protejând împotriva cancerelor digestive, în special împotriva cancerului de colon. De asemenea ele asigură o bună purgaţie şi detoxifiere a organismului.

4. Mierea şi propolisul

Mierea şi propolisul reprezintă o sursă ideală de vitamine, minerale şi substanţe tonice, vitalizante. Propolisul are un conţinut bogat de substanţe benefice pentru sănătate: derivaţii flavonici, acid ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv şi Gram negativ), ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenţi, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, stronţiu), substanţe antibiotice, răşini, acizi aromatici etc. Mierea este mai puţin bogată în nutrienţi, însă prezintă de asemenea efecte deosebite asupra sănătăţii. Puteţi îndulci, spre exemplu, ceaiul sau cafeaua cu miere, iar dimineaţa sau măcar în sezon să consumaţi propolis în stare naturală.

5. Ceaiurile

Acestea au efecte de curăţare, de detoxifiere, anticanceroase, tonice cerebrale, de reglare a fluxului renal, efecte medicinale etc. Este indicat să înlocuiţi sucurile cu ceaiuri, însă întotdeauna citiţi prospectul înainte şi verificaţi doza zilnică recomandată, doză pe care nu trebuie să o depăşiţi pentru a nu apărea efectele adverse.

Nu este chiar aşa de complicat să trăieşti sănătos atunci când eşti conştient de importanţa pe care o are alimentaţia asupra bunei funcţionări a organismului tău.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *