TÂRÂŞENII comuniste

60 = sestiorci* + nulitati

Comunistii spun ca religia este opiu pentru popor.
Comunistii nu cred in magie.
In magia cifrelor, nici atat.
Dar anume magia cifrelor le-a jucat festa la alegerea presedintelui tarii.
Aveau 60 de voturi. Le mai trebuia un vot.

Semnificatia cifrei sase e cunoscuta de toti. „Sestiorka” a ajuns sa fie proverbiala, mai ales in politica. „Sestiorka” este preferata cifra-individ a lui Voronin. Misuna in jurul sau aceste cifre-indivizi.
Semnificatia cifrei zero, de asemenea, o cunoastem cu totii. Nulitatea poate ajunge foarte mare. Plasand un zero in spatele lui unu, ai deja 10. Sase zerouri in spatele lui unu – ai deja un milion. Noua zerouri – ai miliardul. Adica poti deveni miliardar ca Oleg Voronin. Cu conditia ca 1(unu) sa fie chiar tatal sau.
Oare cu un miliard se putea cumpara un vot? Iata intrebarea. Era cazul sa se incerce. Voronin spune ca nu s-a incercat. Pentru ca banii sunt ai lui Oleg, nu ai partidului. Iata raspunsul.
Dar sa revenim la alegerea presedintelui ales de comunisti.
Cate voturi a intrunit Zinaida Greceanai la cele doua scrutine? 60 – si in primul si in al doilea caz. Adica 6 („sestiorka”) urmat de 0 (nulitate). Un singur zero, fiindca de fiecare data a fost un singur contracandidat.
Dar de ce nu au gasit majoritarii un contracandidat din partea opozitiei? Sa fie oare zeroul un brand exclusiv al comunistilor?
Acum, dupa ce cunoastem efectul magiei cifrelor, e cazul sa ne intrebam, in spiritul materialismului dialectic: care au fost cauzele acestui esec zdrobitor? Raspunsul transpare din aceeasi lume a magiei: mortii care au votat pentru comunisti. Chiar daca acesti indivizi marxisti nu cred in viata de dincolo, ei n-au catadicsit sa le tulbure raposatilor odihna vesnica, silindu-i sa-si care oasele la sectiile de votare.
O razbunare magica. Fantomatica.
Dar comunistii nu cred decat in fantoma comunismului.
Aceasta ii asteapta, cu coasa, dupa coltul istoriei integrate.

 

* din argoul rusesc – (om) supus, rob
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *