Actualitate

700 de lei lunar pentru circa 40.000 de gospodării vulnerabile. Spătari anunță despre lansarea unui nou program

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, a anunțat lansarea unui nou program care vizează circa 40.000 de gospodării vulnerabile. Ajutorul financiar în valoare de 700 de lei va fi acordat timp de șase luni lunar. Acesta este un ajutor suplimentar programelor deja existente. Anunțul a venit în contextul în care „rata familiilor care nu pot face față prețurilor la energie este foarte mare”, transmite TV8.

Spătari a mai precizat că acest ajutor va fi oferit gospodăriilor vulnerabile cu trei sau mai mulți copii, familiilor unde sunt persoane cu dizabilități, femei însărcinate ori care alăptează sau familiilor monoparentale, cu orice număr de copii.

„Aceste familii vor fi identificate de comisii care vor fi constituie la nivel local și comunicarea cu aceste comisii se va face prin intermediui platformei informaționale pe care Ministerul a dezvoltato în ultimele luni. Asistenții sociali comunitari vor fi secretarii acestor comisii și vor implica reprezentanții Primăriei, reprezentanți civili, astfel încât să prioritizăm familiile care au nevoie de mai mult ajutor”, a precizat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, Marcel Spătari a mai precizat că nu este vorba de un proiect unic, astfel sumele acordate de partenerii externi pot fi suplimentate, odată ce Ministerul va câștiga încrederea prin asigurarea transparenței acestui proces.

„Noi trebuie să asigurăm transparența prin care acești bani, care vin din exteriorul țării, ajung la familiile vulnerabile. Vom avea un proces de raportare lunară, la ce categorie ajung acești bani și în momentul în care vom câștiga încrederea partenerilor externi, aceste sume pot fi suplimentate. Nu e vorba de un proiect unic care e definit de o anumită sumă de bani, este vorba de un proces”, a mai precizat Spătari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *