Editorial

9 ani de „prostie clinică”

Ca să ucizi un oraș, este de ajuns să pui, în fruntea lui, un incompetent corupt, iar în jurul lui să se adune o echipă și mai incompetentă, și mai coruptă. Uite așa ucizi un oraș, pas cu pas, trotuar cu trotuar, clădire de patrimoniu cu clădire de patrimoniu, spațiu verde cu spațiu verde.

Timp de 9 ani de mandat, primarul Dorin Chirtoacă a reușit să ucidă Chișinăul aproape în totalitate. Nu i-a mai rămas mult, încă niște construcții ilegale, câteva benzinării, defrișări și Chișinăul va arăta precum un oraș post-apocaliptic din SF-urile americane. Recent, în cadrul unei emisiuni TV, edilul a declarat: „Sunt gata să-mi dau demisia, dacă peste noapte toţi locuitorii Chişinăului se vor mobiliza şi îmi vor cere acest lucru”. Pot să vă spun că nu doar chișinăuienii cer acest lucru, domnule primar, o cere fiecare centimetru din acest oraș distrus și mutilat. Organizați un referendum ca să vedeți cum zburați peste noapte. Sperietoarea cu „mâna Moscovei” nu va mai merge. Bastionul oportunionismului s-a dărâmat. Pentru toată lumea e clar că, oricine va fi un primar mai bun, indiferent de aptitudini și viziuni politice, fie el și necuratul.

Domnule primar, vreau să vă întreb cum ați dormit în noaptea după prezentarea raportului de 9 ani de activitate. Ați visat frumos? Nu ați auzit huiduieli prin somn? Nu ați avut coșmaruri? Probabil că nu, coșmarurile și mustrările de conștiință apar la indivizii cu ceva repere morale, cu un pic de demnitate personală. În cazul dvs., clinic, nu cred că a mai rămas vreo rămășiță de demnitate. Organizați un referendum cât mai rapid, și convingeți-vă de toată „dragostea” și „susținerea” chișinăuienilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *