Politică

A fost sau nu reținut, iar apoi eliberat fratele lui Dodon la Moscova? Ce spun autoritățile

Alexandru Dodon, fratele socialistului Igor Dodon, ar fi fost reținut pe 17 ianuarie de către autoritățile ruse, iar la scurt timp ar fi fost eliberat. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), Violina Moraru, a declarat că „Procuratura Generală nu dispune de informații pe cazul dat”, transmite Ziarul de Gardă.

Potrivit lui Usatîi, fratele lui Dodon ar fi fost reținut la cererea autorităților de la Chișinău, iar la scurt timp ar fi fost eliberat din motiv că ar deține cetățenia rusă.

„(…) Pe fratele lui Dodon l-au reținut alaltăieri la Moscova. L-au ținut până noaptea târziu (…). După cum am înțeles, el a fost reținut în baza căutării din partea autorităților din R. Moldova și l-au eliberat noaptea în baza faptului că este cetățean al Federației Ruse, dar cetățenii Federației Ruse, dacă este mandat de arestare din alt stat, automat sunt eliberați pentru că Constituția Rusiei nu prevede extrădarea propriilor cetățeni (…)”, a afirmat Usatîi.

Între timp, Igor Dodon a declarat pentru Jurnal TV că fratele său „a dormit acasă în ultimele săptămâni și ultimele zile”

„Nu am așa informații. Știu că fratele meu a dormit acasă în ultimele săptămâni și ultimele zile. Eu nu am contact cu el, pentru că este figurant într-un dosar penal. Dar din ceea ce cunosc, nu este nicio problemă și nu a fost reținut. El are cetățenia Rusiei și muncește la Moscova. De ici au fost trimise solicitări din partea instanțelor, dar mai multe detalii nu cunosc”, a declarat socialistul pentru Jurnal TV.

Menționăm că Alexandru Dodon era partener de afaceri cu fiul fostului procuror general al Rusiei, Igor Ceaika.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *