Social

Accidentul feroviar din sudul R. Moldova: Circulația pe tronsonul Culma – Ceadîr-Lunga, reluată

La două zile de la accidentul feroviar din Găgăuzia, circulația pe tronsonul de cale ferată Culma – Ceadîr-Lunga a fost reluată în seara de luni 7 august, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a precizat că cele 6 vagoane deraiate au fost redirecționate și o porțiune de 125 de metri de cale ferată a fost construită în termeni „foarte restrânși”, potrivit TV8

„Angajații de la Calea Ferată din Moldova au lucrat în regim non-stop pentru a reabilita tronsonul avariat. În decurs de 38 de ore, 50 de oameni au lucrat în două schimburi pentru a restabili totul”, a declarat Spînu.

Primul tren a trecut în seara de 7 august, iar din 8 august se circulă în regim normal.

Vă amintim că sâmbătă seara, pe sectorul de cale ferată Culma – Ceadâr-Lunga s-a produs un accident feroviar, în urma căruia 6 vagoane încărcate cu cereale s-au desprins și au deraiat. Cauza preliminară este temperatura extrem de înaltă, care a făcut ca șinele sudate să-și piardă din rezistență. Trenul, cu 61 de vagoane marfare, se deplasa de la stația Basarabeasca spre portul Reni, Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *