Actualitate

Această băutură duce la apariția cancerului. Mulți moldoveni o consumă în fiecare zi

David Ludwig, profesor de pediatrie la Harvard și Willett a criticat dur Departamentul de Agricultură al SUA şi Academia Americană de Pedriatie care încurajeaza fiecare american sa consume pana la trei cani de lapte pe zi.

Mai mult, cei doi cercetători de la Harvard s-au declarat îngrijorați de faptul că autoritățile încurajează consumul de lapte dietetic în școli pentru a preveni obezitatea infantilă, deși nu există nicio dovadă că laptele degresat ar ajuta copii să piardă kilograme, scrie doctorulzilei.ro.

Cei doi cercetători merg mai departe şi atrag atenţia că între consumul de lapte şi apariţia bolilor grave, precum cancerul există o legătură foarte strânsă.

Legatura dintre lapte și cancer este destul de bine fundamentată. Laptele de vacă are un hormon similar cu insulina care are un rol în procesul de creştere al copiilor, pentru că laptele este destinat susţinerii viţeilor. Însă în organismul uman, în special în cel al copiilor, hormonul de creştere încurajează dezvoltarea celulelor şi descurajează autodistrugerea acestora. Ca urmare, studiile au arătat ca adulţii ce prezintă un nivel ridicat al acestui hormon de creştere au riscuri mai mari de a face cancer de prostata, de san si de colon.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *