Finanţe

Acțiunile companiilor Tutun-CTC, Barză-Albă și Floare-Carpet sunt puse în vânzare

Printre acestea se regăsesc SA „Barza Albă”, „Tutun –CTC”, Magazinul Universal Central „UNIC”, „Floare – Carpet” şi altele.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei, suma totală care se estimează să fie obţinută din vânzarea pachetelor de acţiuni a 24 de societăţi pe acţiuni este de peste un miliard de lei. Comunicatele informative privind bunurile expuse la privatizare sunt publicate în Monitorul Oficial din 19 februarie şi pe pagina electronică a Agenţiei Proprietăţii Publice.

De asemenea, este anunţată licitaţie „cu strigare” pentru privatizarea a 12 bunuri, inclusiv două complexe patrimoniale unice, patru complexe de bunuri imobile şi şase obiecte nefinalizate. Suma vânzărilor se estimează la 35 de milioane de lei.

Totodată, cinematografele din oraşele Făleşti şi Leova vor fi supuse concursurilor investiţionale. Volumul minim al investiţiilor anunţat este de 2,7 milioane de lei cu realizare în trei ani. Pentru 19 bunuri, inclusiv 18 complexe patrimoniale unice, este anunţat concurs comercial de privatizare. Suma mijloacelor financiare estimată este de 669 milioane de lei.

În perioada expunerii, potenţialii cumpărători pot lua cunoştinţă de materialele din dosarele bunurilor supuse privatizării în incinta Agenţiei Proprietăţii Publice – Camera de date, iar în scopul informării suplimentare referitor la starea economică, juridică şi fizică a bunurilor la solicitare vor fi organizate vizite la întreprinderile expuse la vânzare.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *