Social

Acuzat de avansuri sexuale, Marian Lupu vrea să-și apere onoarea în judecată

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, o va da în judecată pe Tatiana Vozian, pentru calomnie, după ce marți, 11 aprilie, instituția a ajuns în mijlocul unui scandal. Angajata președintelui CC s-a plâns pe pagina de Facebook că ar fi fost pedepsită, după ce ar fi refuzat „avansurile sexuale” ale șefului său.

„În lumina declarațiilor calomnioase ale angajatei Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), președintele instituției va acționa persoana în judecată pentru calomnie și defăimare a conducătorului CCRM și, implicit, a instituției per ansamblu. Decizia este condiționată de declarațiile menționate, care denigrează imaginea persoanei cu demnitate publică și aduc prejudiciu imaginii instituției și a întregului colectiv”, se arată în comunicatul publicat de Curtea de Conturi, potrivit Realitatea.md.

De asemenea, instituția a menționat că angajatei cu funcție de conducere i s-a aplicat sancțiunea disciplinară pentru nerespectarea normelor de conduită, în urma deciziei Comisiei de disciplină a Curții de Conturi. Potrivit CCRM, „declarațiile calomnioase” au fost enunțate îndată după informarea angajatei despre decizia Comisiei de disciplină privind aplicarea sancțiunii disciplinare.

Într-un mesaj publicat în ziua zilei de marți, Tatiana Vozian l-a acuzat pe Marian Lupu de „dosar intern”.

„Ce se întîmplă cu femeile lidere la Curtea de Conturi care nu se supun condițiilor și nu acceptă avansurile sexuale ale lui Lupu? Eu, unica femeie angajată la Curtea de Conturi care am candidat la funcția de membru al Curții, de când Lupu e președinte, refuzând avansurile lui, m-am pomenit în situația în care mi-a fost fabricat dosar intern privind nerespectarea normelor de conduită a Curții de Conturi. Sub emanciparea mea ca femeie lider cu o reputație ireproșabilă din partea lui Marian Lupu este determinată de refuzul meu de a-i accepta condițiile pentru a fi recunoscută ca membră a echipei lui”, a scris angajata.

De asemenea, aceasta mai scris următoarele:

„De altfel, Lupu nu e deranjat de natura unor relații amoroase dintre unii colegi la Curtea de Conturi, ba mai mult le aranjează deplasări de serviciu peste hotarele țării și îi motivează financiar prin cumul de funcții. Descurajarea unor astfel comportamente s-a finisat cu aplicarea mie a „mustrării aspre” și pătarea reputației mele profesionale, pentru a nu putea avansa în carieră, inclusiv în funcția de președinte al Curții de Conturi. Acestea sunt metodele transpuse la Curtea de Conturi dintr-un regim oligarhic și dictatorial din care provine Marian Lupu, pentru a-și asigura funcția de președinte al Curții de Conturi a Republicii Moldova”, a conchis Vozian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *