Spre UE

Aderarea la UE – iluzie sau minciună? Franţa: procesul de aderare a Ucrainei la UE va dura 15 sau 20 de ani. Cât va trebuie să aștepte R. Moldova?

Procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană va dura “fără îndoială 15 sau 20 de ani”, a afirmat, duminică, ministrul delegat francez pentru Afaceri Europene, Clement Beaune, potrivit Le Figaro.

Trebuie să fim sinceri. Minţim dacă spunem că Ucraina va intra în UE în şase luni, un an sau doi ani. Nu este adevărat. Fără îndoială va dura 15 sau 20 de ani, o perioadă lungă”, a spus Beaune la un post de radio.

“Nu vreau să le vindem ucrainenilor iluzii sau minciuni. Dacă le spunem: ‘Bun venit în UE’, însă nu aţi citit nota din josul pagini, din contract, ‘în 15 ani’, cred că pregătim decepţii pentru o întreagă generaţie de ucraineni”, a adăugat oficialul francez.

Ucraina a finalizat în aprilie completarea chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Ucrainenii au precizat atunci că se aşteaptă să dobândească statutul de ţară candidată la aderarea la UE în luna iunie, în timpul unei reuniuni programate a Consiliului European.

Consiliul European urmează să se reunească pe 23-24 iunie, potrivit programului Consiliului de pe site-ul său.

Dacă aderarea rapidă a Ucrainei la UE este un subiect care se dezbate de țările membre, despre aderarea rapidă a R. Moldova nu discută absolut nimeni. Vedeți aici o analiză detaliată a șanselor R. Moldova de aderare la UE – Politicienii „proeuropeni” mint! Fără reunire, Moldovei i-ar mai trebui vreo 30 de ani până să fie acceptată în UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Nimeni nu va băgat RM in UE vreodată nu mai vorbiți aiurea. Cine cred că doar Transnistria și reformele sunt problemă se înșeală mult. Biserica rusă, limba rusă și în general masă manipulată de cel puțin 30% din populația RM pro rusă sunt obstacole la fel de mari pe care UE nu le va agrea niciodată cu atât mai puțin admite ! RM nu are nimic de a face cu UE poate doar geografia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *