Externe

Administrația impusă de Rusia în Herson spune că a început ofensiva ucraineană. Kievul denunță un show de propagandă

Adjunctul șefului regiunii Herson, instalat de Rusia, Kirill Stremousov, a declarat miercuri că trupele armate ucrainene au lansat o ofensivă în direcția Novaia Kamianka-Berislav, în regiunea Herson, iar pentru moment atacurile au fost respinse, relatează publicația rusă Kommersant. Kievul acuză Rusia că totul este un spectacol de propagandă, după ce oficialii instalați de Moscova se pregătesc să apere orașul de un atac al trupelor ucrainene.

„Forțele armate ucrainene au lansat o ofensivă în direcția Novaia Kamianka – Beryslav, în regiunea Herson. Până la două batalioane de infanterie din Brigada 128 de asalt și un batalion de tancuri din Brigada 17… Se observă un număr mare de drone inamice cu rază medie de acțiune și un Bairaktar de recunoaștere (la distanță, fără a intra în zona de apărare aeriană)”, a scris Stremousov pe canalul său de Telegram.

Guvernatorul interimar al regiunii Herson, impus de Moscova, Volodimir Saldo, a anunțat anterior că intrarea civililor pe malul drept al râului Nipru nu va fi permisă timp de 7 zile.

Această parte a regiunii va putea fi vizitată doar cu permise de la biroul comandantului. De asemenea, autoritățile impuse de Moscova evacuează orașul, care ar trebui să dureze aproximativ șase zile și plănuiesc să „relocheze” aproximativ 60.000 de persoane.

Comandantul trupelor rusești care sunt acum pe frontul din Ucraina, generalul Serghei Surovikin, a declarat marți că forțele ucrainene urmau să străpungă apărarea rusă în direcțiile Kupiansk, Lîman și Krivoi Rog. De asemenea, el a avertizat asupra unor posibile lovituri asupra centralei hidroelectrice Kakhovka.

Kievul spune că totul este un show de propagandă

Pe de altă parte, un oficial ucrainean de rang înalt a acuzat Rusia că organizează un ”spectacol de propagandă” în Hersonul ocupat, după ce oficiali instalați de Rusia au declarat că se pregătesc să apere orașul de un atac iminent al Ucrainei și au îndemnat civilii să fugă, transmite Reuters.

De asemenea, șeful cabinetului președinției ucrainene, Andri Yermak, a acuzat Rusia că a încercat să sperie locuitorii din Herson cu ceea ce a descris ca fiind buletine informative false despre bombardamentele ucrainene asupra orașului din sudul Ucrainei.

„Rușii încearcă să-i sperie pe locuitorii din Herson cu buletine informative false despre bombardarea orașului de către armata noastră și, de asemenea, organizează un spectacol de propagandă cu evacuarea” a scris Yermak pe canalul său de Telegram.

”Propaganda nu va funcționa” a mai adăugat Yermak.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *