Chișinău

Administrația Pieței Centrale nu poate verifica halele unde se vinde carne și pește

Şeful Direcţiei sănătate a capitalei, Mihai Moldovanu, a declarat că la şedinţa operativă de la Primărie că după o verificare s-a constat că trei hale unde se comercializează brânzeturi, peşte şi carne sunt într-o stare deplorabilă, transmite IPN.

Mihai Moldovanu a menţionat că situaţia din aceste hale este dezastruoasă, întrucât pereţii sunt plini de igrasie, iar teracota este spartă. La fel, încăperile sunt pline de praf, iar podeaua este murdară. Şeful Direcţiei a menţionat că este necesar să fie sesizată administraţia Pieţei Centrale despre condiţiile în care sunt comercializate produsele uşor alterabile, dar şi instituţiilor abilitate pentru a verifica aceste încăperi.

În acest sens, primarul Dorin Chirtoacă a spus că halele de peşte şi de carne sunt întreprinderi private, care activează în baza unor autorizaţii, primite în mod separat şi nu au nicio legătură cu Piaţa Centrală. Acesta a menţionat că administratorul Pieţei Centrale nu are niciun drept să efectueze verificări la halele care aparţin unor agenţi economici privaţi.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *