Social

Adrian Efros, despre fragmentele de rachetă: „Se întreprind un şir de măsuri pentru a identifica cu exactitate ce fel de rachetă a fost și cui aparține”

Autorităţile nu au stabilit încă originea rămăşiţelor de rachetă, care au căzut în lacul din Hârbovăţ, Anenii Noi, şi la Chiţcani, teritoriu controlat de aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol.

Ministrul de Interne Adrian Efros nu exclude că ar putea fi vorba de o rachetă S-300, un tip de proiectil rusesc cu rază lungă de acţiune. S-300 a fost dezvoltat pentru a echipa Apărarea Sovietică Antiaeriană cu mijloace împotriva țintelor aeriene și a rachetelor de croazieră, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

”Efros: Acum se întreprind un şir de măsuri pentru a identifica cu exactitate ce fel de rachetă a fost, care a fost traiectoria, cui aparţine. Conlucrăm cu interinstituţional pentru a avea toate detaliile despre incidentul respectiv. Când va fi finalizată ancheta, noi vom reveni cu toate detaliile. – Reporter: E vorba de rachetă S-300? – Efros: Nu se exclude”.

Reprezentantul Tiraspolului în Comisia Unificată de Control, Oleg Beleakov, a anunţat, la începutul săptămânii, că o rachetă S-300 ar fi explodat deasupra regiunii transnistrene. Apoi, rămăşiţe de rachetă au fost descoperite şi în iazul din satul Hârbovăţ, raionul Anenii Noi. Obiectele găsite erau periculoase, iar geniştii le-au detonat.

Menționăm că nu este prima dată când fragmente de rachete sunt depistate pe teritoriul Republicii Moldova. Primul caz a fost în octombrie, anul trecut, la Naslavcea. Atunci autoritățile au precizat că este vorba de o rachetă de producție rusească, de tip Kalibr, care ar fi fost lansată de pe o navă maritimă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Daca RM nu controleaza Transnistria, acele autoritati nu sunt “asa-zise”, ci sunt chiar autoritati. RM se imbata cu apa rece, crezand ca daca le spun “asa-zise” se schimba ceva. “Autoritatile RM” fac politica strutului, mintindu-se singure.

  2. “Autorităţile nu au stabilit încă originea rămăşiţelor de rachetă, care au căzut în lacul din Hârbovăţ, Anenii Noi, şi la Chiţcani, teritoriu controlat de aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol.”
    …adica rusii i-au bombardat pe rusi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *