ComratPolitică

Adunarea Populară a Găgăuziei a recunoscut rezultatele alegerilor pentru funcția de Bașcan înainte ca acestea să fie validate de Curtea de Apel de la Comrat

Adunarea Populară a Găgăuziei (APG), întrunită aseară, 17 mai, în ședință extraordinară, a aprobat recunoașterea rezultatelor alegerilor pentru funcția de Bașcan înainte ca acestea să fie validate de Curtea de Apel de la Comrat, scrie Radio Chișinău.

Potrivit portalului nokta.md, unii deputați locali au declarat că Găgăuzia n-ar trebui să încalce legile și să aștepte decizia instanței însă până la urmă hotărârea privind recunoașterea alegerilor a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

Amintim că marți, 16 mai, Centrul Național Anticorupție, împreună cu Inspectoratul Național de Investigație și Procuratura Anticorupție, au efectuat percheziții la Consiliul Electoral și Judecătoria de la Comrat în dosarul coruperii alegătorilor. Potrivit unui comunicat al CNA, procurorii au ridicat listele alegătorilor existând bănuială rezonabilă că la votare au participat persoane aflate peste hotare sau decedate.

Comisia Electorală Centrală a anunțat marți că a inițiat opt procese contravenționale pentru finanțarea ilegală a concurenților electorali la alegerile bașcanului Găgăuziei.

Potrivit unui comunicat difuzat de CEC, toți cei opt candidați au primit donații în numerar de la persoane  fizice, depășind plafonul maxim stabilit de lege care este de 11 700 de lei.

CEC precizează că, în urma verificării rapoartelor de totalizare a finanțării campaniei electorale în Găgăuzia, s-a constatat că cea mai mare depășire a plafonului a înregistrat-o candidata Partidului Șor, Evghenia Guțul, cu peste 458 000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *