Social

Agenția „Moldsilva” are un nou director. Cine este Valeriu Caisîn

Valeriu Caisîn a fost numit noul director al Agenției „Moldsilva”, după ce a câștigat concursul pentru ocuparea funcției publice vacante, anunță Ministerul Mediului.

Menționăm că, Caisîn a mai deținut funcția de director al „Moldsilva”, fiind numit în luna septembrie 2019, potrivit CV-ului atașat pe pagina instituției, transmite Știri.md.

Valeriu Caisîn a deținut, din 2012, funcția de director adjunct științific al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), instituție subordonată Agenției pentru Silvicultură „Moldsilva”.

Anterior, acesta a activat în calitate de de inginer silvic-șef al Rezervației de stat „Codrii”.

De asemenea, Caisîn este membru al Biroului raional PAS la Strășeni. El s-a regăsit pe listele partidului la alegerile parlamentare din 2019.

La 12 octombrie 2021, unul dintre cei mai controversați șefi din istoria Moldsilva, Dumitru Cojocaru a plecat din funcție. Oficial, acesta este un apropiat al socialiștilor, după ce a ieșit la pensie nu a mai solicitat prelungirea rapoartelor de muncă.

Cojocaru a fost numit în funcție la începutul anului 2020, iar pe timpul mandatului său, întreprinderea a intrat în mai multe investigații de presă privind defrișarea ilegală a pădurilor și implicarea pădurarilor în susținerea candidaților Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *