Politică

Agenția ”Moldsilva” trece în subordinea Ministerului Mediului

La 31 iulie 2015, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat proiectul de Lege cu privire la modificarea art. 24 din Legea nr. 64-XII din 31.05.1990 cu privire la Guvern, prin care Agenţia „Moldsilva” a fost transferată în subordinea autorităţii centrale de mediu. Noua subdiviziune va îndeplini funcţiile de implementare a politicilor în domeniul forestier, funcţiile de elaborare a acestora revenindu-i Ministerului Mediului, iar cele de control – Inspectoratului Ecologic de Stat.

Amendamentele operate au drept scop asigurarea condiţiilor de bună gestionare a domeniului protecţiei mediului înconjurător prin racordarea cadrului legislativ pertinent.

În termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a legii, Guvernul va aproba modificările de rigoare în structura, statele de funcţii şi regulamentul de activitate ale Agenţiei „Moldsilva”, ca autoritate administrativă din subordinea Ministerului Mediului, precum şi în structura, statele de funcţii şi regulamentul de activitate ale autorității centrale de mediu.

Anterior, exercitarea de către „Moldsilva” a funcţiilor de elaborare a politicilor, precum şi de implementare şi control în domeniile silviculturii şi cinegeticii venea în contradicţie cu prevederile Legii nr. 98 din 04.05.2012 privind administraţia publică centrală de specialitate, care prevede delimitarea funcţiilor de elaborare şi promovare a politicilor de funcţiile de implementare şi control.

Raţiunea modificărilor a fost fundamentată de necesitatea implementării exigenţelor reformei administraţiei publice centrale, care urmează să se materializeze în reorganizarea tuturor instituţiilor de mediu, în scopul îmbunătăţirii capacităţilor operaţionale şi optimizării cheltuielilor publice, având ca scop o delimitare clară a atribuţiilor funcţionale ale fiecărei instituţii de mediu.

sursa: politics.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *