Externe

ALARMANT! Risc de focar de holeră în Mariupol. Între 50 şi 100 de cadavre sunt descoperite în fiecare bloc. „Fără cuvinte, doar furie”

ALARMANT! În orașul Mariupol din sudul Ucrainei este expus riscului unui focar major de holeră, a anunțat vineri Ministerul britanic al Apărării.

S-a ajuns la această situație deoarece serviciile medicale sunt aproape de colaps.

De asemenea, probleme sanitare sunt și în Herson, care se confruntă cu o lipsă acută de medicamente, potrivit sursei citate de Reuters.

Rusia încearcă să ofere populației din zonele ocupate servicii publice de bază.

Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirilor distruse din Mariupol, a declarat Petro Andriuşcenko, consilierul primarului din oraș, citat de BBC.

Totodată, Petro Andriuşcenko vorbește într-un mesaj pe Telegram despre o ”caravană nesfârşită a morţii” în oraşul port ocupat de invadatorii ruși.

Între 50 şi 100 de cadavre sunt descoperite în fiecare bloc, scoase de sub dărâmături şi duse la morgi sau – în funcţie de starea în care se află cadavrele – duse la groapa de gunoi.

Oficialul ucrainean a spus că aproximativ două cincimi dintre clădiri au fost verificate de forţele de ocupaţie până în prezent. Într-un mesaj postat joi dimineaţă, Andriuşcenko a susţinut că rușii au renunțat să mai verifice clădirile și că au început să demoleze imobilele, fără să mai caute cadavrele sub dărâmături.

De asemenea, oficialul a declarat că nu se va şti niciodată numărul exact al locuitorilor din Mariupol care au murit şi care se află încă sub dărâmături, urmând să fie îngropați printre gunoaie și moloz.

„Fără cuvinte. Doar furie”, a adăugat Andriuşcenko.

Luna trecută, „liderul” autoproclamatei Republici Populare Doneţk a declarat că 60% din clădirile din Mariupol au fost distruse, iar dintre acestea 20% nu mai pot fi reconstruite.

Sursa: Digi24.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.