Actualitate

Alegeri locale în R. Moldova. PAS pierde mun. Chișinău. Ceban câștigă din primul tur un nou mandat în fruntea Capitalei

După prelucrarea a 303 de procese verbale din cele 305 din municipiul Chișinău, majoritatea voturilor se împart între candidatul MAN, Ion Ceban (50,63%) și candidatul PAS, Lilian Carp (28,22%). Alte 4,53 la sută am mers către candidatul socialist, Adrian Albu.

Alegeri locale în R. Moldova – Prezenţa la vot a fost de 41,4%. În opt localităţi se va repeta scrutinul.

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova anunţă că la alegerile locale de duminică au participat circa 1,15 milioane de votanţi, ceea ce reprezintă peste 41,4% din numărul total de alegători înscrişi în listele electorale.

Candidata lui Șor câștigă primăria Orheiului din primul tur

Tatiana Cociu, candidată din partea Partidului Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei a câștigat din primul tur alegerile pentru primăria municipiului Orhei. Ea a luat 57,59% din voturi, potrivit datelor preliminare al Comisiei Electorale Centrale, după numărarea tuturor voturilor de la Orhei. Pe locul al doilea s-a situat candidatul PAS, Sergiu Stanciu, cu 17%

În cazul în care în anumite circumscripţii sau secţii de votare alegerile sunt declarate nevalabile, Comisia Electorală Centrală dispune organizarea, în termen de 2 săptămâni, a votării repetate în baza aceloraşi date din listele electorale, cu aceleaşi candidaturi şi aceleaşi consilii şi birouri electorale.

Primării câștigate din primul tur:

Briceni – candidatul PSRM
Ștefan Vodă – candidatul LOC
Drochia – candidatul Partidul Nostru
Sângerei – candidatul PAS
Leova – candidatul LOC
Fălești – candidatul Partidul Nostru
Cahul – candidat independent
Cedîr-Lunga – candidat independent
Strășeni – candidat independent
Criuleni – candidat PSRM
Ialoveni – candidat PAS
Căușeni – candidat Platforma DA
Soroca – candidat PSRM
Anenii Noi – candidat PSRM
Ocnița – candidat PSRM
Glodeni – candidat Partidul Nostru
Telenești – candidat PLDM

Componența noului Consiliu Municipal Chișinău, unde PAS eșuează să obținău majoritatea:

MAN – 21 mandate
PAS – 20 mandate
PSRM – 6 mandate
PCRM – 2 mandate
P. Renaștere – 1 mandat
Platforma DA – 1 mandat

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Poate intra in UE omul sovietic ? Hmmmm….. Poate merge pe principiul “ia banii si fugi” ? Pe acelasi principiu au mers si cei doi moldoveni care au pictat steaua lui David in Paris. O merge asa ?

    1. Măi alegătorule din Romania , deci tu ești prorus și ai cetățenie romană ?! Ai obținut-o fraudulos ,fără să meriți ! Poți fi un agent rus periculos !Trebuie să rămîi urgent fără cetățenie romînă ,nu ai voie sa călătorești în nicio țară UE ! SRI si SIS ,știu oare că exiști ? Du-te în Rassia sau în p…da m…ii !hb

  2. Felicitari domnule Ceban!
    Dupa atata „prosperitate” europeana in Moldova este nevoie si de o revigorare.

    1. Măi alegătorule din Romania , deci tu ești prorus și ai cetățenie romană ?! Ai obținut-o fraudulos ,fără să meriți ! Poți fi un agent rus periculos !Trebuie să rămîi urgent fără cetățenie romînă ,nu ai voie sa călătorești în nicio țară UE ! SRI si SIS ,știu oare că exiști ? Du-te în Rassia sau în p…da m…ii !

    2. Alegator din romania?! ce nume ti-ai tras?! pai in romania nu e nimeni interesata de alegerile din RM, dar tu esti un rusnac ce uraste tot ce e democratic..Du-te in Siberia!

  3. Uăi pobedî atenție la limba română. E o mare necunoscută în respublikî, dar mai ales în redacția fițuicii voastre. „PAS pierde mun. Chișinău.”
    Alooo pabedî, pentru limba română apăsați tasta 1: nu poți pierde cea ce nu ai avut niciodată…
    Și, da, la maldaivani se pare că conceptul jițălului diștept „șî cu…, șî cu…” este în continuare de mare actualitate. Stați uăi cu mâna întinsă la vest șî cu inima la est uăi, cî tari ghini mai era când vă fuxea rusu di vă săreau capacili, imbecililor. Nu aveți minte nici cât o moluscă iar demnitate e o noțiune interzisă la voi în respublika pobedist-bolșevikă.

  4. Aviz important ! Toti moldovenii prorusi nu mai au dreptul la cetatenia romana ! Nu au dreptul de calatorie in Romania si in restul statelor europene ! Pot fi considerati agenti rusi ! Cei care au obtinut deja cetatenia romaneasca , prin diverse metode ilegale , o vor pierde in curind . SIS din Moldova si SRI din Romania vor face liste cu toti prorusii , legat de dreptul lor de circulatie in UE !

  5. Ce sa zic, la Chish in Au atata se poate !
    Moldorusii atata pot sa inteleaga !
    Ma intreb daca guvernul Romaniei va mai pompa bani in curul moldorusilor !
    Si sa mai terminati cu podul de flori de la Prut.
    Este clar ca asta e granita pe care si-o doresc moldorusii !

    1. Din pacate se poate sa ai dreptate. Nu doar romanii s-au ars cu moldovenii. Poate nu stiati, romanii au bagat 300 milioane euro in curul moldovenilor, germanii tot 300 si francezii tot 300. Deci romani, francezii si germanii au facut cheta de 900 milioabe de euro sa ii bage pe moldoveni in UE. Banii astia afara de ce a dat Banca Mondiala, japonezii si cati naiba au mai donat. Asta doar ca sa-i determine pe moldoveni sa intre in UE. Si prostii ce fac ? Prostii de moldoveni au votat pe rusi. Pai sa mai dai milioane de euro in curul la moldoveni ? Sa ii mai ajuti cu ceva ? E mare pacat ! Se pare ca la moldoveni le place cu rusii, le place sa stea capra. Pai, atunci, pentru ce se bate Zelensky, pentru ce se bate Maia Sandu, pt ce se bat romanii, francezii, germanii ? Pt niste prosti de moldoveni, masochisti ? Trebuie schimbata foaia: banii inapoi si vedeti-va de drum alaturi de rusi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *