Actualitate

ALERTĂ / Mai mulți cetățeni din diferite localități au rămas fără curent electric

Solicitat de agenție, șeful Departamentului Relații Externe și Comunicare din cadrul RED Union Fenosa, Vasile Gribincea, a specificat că este vorba de două localități din raionul Anenii Noi și două din raionul Căușeni.

„În dimineața zilei de astăzi s-au înregistrat deconectări avariate preponderent în localitățile din centrul țării. Totodată, au fost recepționate 400 de avize de la consumatorii casnici privind sistarea curentului electric. În prezent, echipele mobile se află în teritoriu pentru a remedia defectele. De asemenea, există 14 rupturi de conductoare. Echipele au securizat locurile și se lucrează la repararea acestora”, a spus Gribincea.

Sursa citată a menționat că persoanele sunt îndemnate să ocolească conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect pe piloni ori copaci. „Cetățenii sunt îndemnați să marcheze locul rupturilor de conductoare electrice şi să asigure paza acestora până la intervenţia electricienilor, pentru a restricţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare. La fel, nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa. Despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică la telefonul 022-43-11-11”, a spus Gribincea.

Conform datelor RED Union Fenosa, în timpul intemperiilor din 2017, patru persoane au decedat în urma accidentelor grave de electrocutare. Totodată, o persoană a suferit leziuni termice de pe urma contactului cu firul electric sub tensiune aflat accidental la sol.

De asemenea, au mai fost înregistrate patru cazuri de electrocutare a animalelor domestice, care s-au atins de conductoarele electrice rupte de vânt şi căzute la pământ sau au intrat în raza de acţiune a tensiunii de pas.

Meteorologii au anunțat pentru ziua de astăzi Cod Galben de vânt. Totodată, până mâine va fi valabil și Codul Galben de frig. 

Sursa: MOLDPRES.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *