Politică

Alexei Lungu – candidatul Partidului „Șansă”, apropiat lui Șor, la funcția de primar de Orhei

Partidul „Șansa” a anunțat sâmătă, 30 septembrie, că și-a prezentat candidații la funcția de primar a orașului Orhei, dar și a satelor din raion. Pentru funcția de primar de Orhei a fost înaintată candidatura liderului partidului Alexei Lungu. În prezent, Lungu deține și funcția de primar interimar al orașului, transmite Newsmaker.md

„Fiecare candidat este membru al unei echipe de profesioniști care au realizat deja zeci de inițiative ce au schimbat în bine viața cetățenilor. Acum ei vor trebui nu doar să mențină nivelul înalt de dezvoltare a orașului și raionului, pe care l-a stabilit în comun partidul „Șansa” și echipa lui Ilan Șor la modernizării infrastructurii, dar și să implementeze noi proiecte”, se arată într-o declarație a Partidului „Șansa”.

Potrivit lui Lungu, „candidații din partea partidului vor continua pe deplin toate proiectele strategice de dezvoltare, lansate în orașul și raionul Orhei de către echipa lui Ilan Șor”.

„Într-un format deosebit, localitățile din Orhei vor fi parte a inițiativelor „Satul Moldovenesc” și „Orașul Moldovenesc”. Ambele proiecte presupun reparația drumurilor și iluminatul stradal, revigorarea parcurilor și scuarurilor, renovarea clădirilor și a infrastructurii comunale. Și, deoarece la Orhei aproape toate acestea au fost deja implementate, vom găsi un format suplimentar pentru o dezvoltare ulterioară și o abordare mai focalizată la Orhei”, a comunicat Alexei Lungu.

Alexei Lungu a lucrat timp de zece ani în cadrul trustului General Media Group – la Publika TV și, ulterior, la Prime TV, în perioada în care holdingul era controlat de oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc. El și-a încheiat activitatea în trustul deținut de Plahotniuc în 2019, la scurt timp după plecarea acestuia din țară.

Ulterior, Lungu s-a angajat în cadrul Societății cu Răspundere Limitată „Exclusiv Media”, afiliată fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon. Compania deținea postul de televiziune NTV Moldova, care retransmitea postul tv „HTB” din Federația Rusă, producând și emisiuni autohtone, dar și alte instituții media afiliate Partidului Socialiștilor.

În 2022, Lungu a „aderat” la trustul media afiliat lui Ilan Șor și a moderat emisiunea „PULS” difuzată de Orizont TV, televiziune afiliată lui Ilan Șor, care a preluat mai multe programe ale postului TV6, licența căreia a fost suspendată la sfârșitul anului trecut de către Comisia pentru Situații Excepționale.

În septembrie 2023, liderul Partidului „Șansă” Alexei Lungu a fost numit primar interimar al orașului Orhei.

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Pentru funcția de primar al municipiului Orhei intenționează să lupte și Sergiu Stanciu. Acesta este candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate. De menționat că Stanciu este administratorul Arena Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *