Culinar.md

Alimente antistres

Cereale
Este bine să includeţi cerealele integrale în alimentaţia zilnică. Acestea conţin vitamine, minerale şi glucide foarte benefice pentru sănătate.

Lapte
În afară de vitaminele B2 şi B12, laptele conţine antioxidanţi buni pentru îndepărtarea radicalilor liberi asociaţi stresului.

Migdale
Conţin vitaminele B2 şi E, magneziu şi zinc. Vitamina B şi magneziul produc serotonină, un hormon responsabil de starea de bine, zincul are efecte de înlăturare a stresului, iar vitamina E este un antioxidant.

Broccoli
Conţine vitamine din grupa B şi acid folic, care ajută la diminuarea anxietăţii şi la îndepărtarea depresiilor.

Peşte
Orice soi de peşte conţine vitaminele B6 şi B12, deosebit de importante pentru starea de bine a organismului. Un deficit de vitamina B12 poate duce la depresie.

Spanac
Ajută organismul să facă faţă stresului pentru că este foarte bogat în magneziu, denumit şi mineralul antistres.

Afine
Bogate în vitamina C şi substanţe antioxidante, afinele sunt foarte bune în lupta cu stresul şi, în plus, nu conţin calorii. Dacă te deranjează gustul acrişor al afinelor, le poţi amesteca cu o bucată de brânză dulce de vaci.

Carne de vită
Un grătar din carne de vită este recomandat atunci când te simţi stresată, deoarece are un conţinut bogat de fier. Cel mai indicat este muşchiul de vită care are foarte puţină grăsime.

Nimeni nu îţi spune să consumi aceste alimente atunci când eşti stresat, aceste alimente pot face parte din dieta şi meniul tău zilnice, astfel evitând să devii o persoană anxioasă şi stresată acumulând cât mai multă oboseală. În afară de femeia de acasă şi cea de la serviciu mai exişti şi tu, o persoană care trebuie să facă totul şi pentru ea, nu doar pentru ceilalţi.

(M. T.)

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *